FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Uraganski početak

VIDEO Sjajni FFC 26: Pejić uzeo naslov prvaka, Austrijanac šokirao sve!

Nakon ljetne stanke dočekala nas je uzbudljiva večer, puna odličnih poteza.

TipsArena u Linzu bila je domaćin Final Fight Championshipa 26 gdje su borci odmjerili snage prvo u kick boksu, a potom i u slobodnoj borbi (MMA).

Večer je počela lijepim vijestima za domaće fanove jer je Rene Wimmer u kategoriji do 85kg iznenađujuće svladao Francuza Cheicka Sidibea tehničkim nokautom u trećoj rundi. Sidibe je dominirao većim dijelom borbe, ali Wimmer je uspio iskoristiti trenutak nepažnje i u jednoj kontri desnim krošeom stigao do trijumfa.

Austrijanci furiozno krenuli

Još jedan Austrijanac - Thomas Leitner - nije ostavio nikakvu šansu Rumunju Marianu Serbanu u kategoriji do 70kg. Već u prvoj rundi stjerao ga je u kut i iznimno brzom serijom udaraca nokautirao. Kad je sudac zatražio od Serbana da podigne ruke nakon što se podigrao s poda, Rumunj to nije učinio što je značilo kraj borbe.

Treća borba bila je u kategoriji do 77kg, a snage su odmjerili dvojica Hrvata. Puljanin Ivan Bilić nokautirao je, također u prvoj rundi, Kristijana Franjića. Početno ispitivanje snaga trajalo je vrlo kratko jer Bilić se nametnuo i onda serijom udaraca riješio Franjića koji je na neko vrijeme doslovno zaspao nasred ringa. Franjić je inače rođen u Linzu, roditelji su mu se doselili iz Rame u Bosni i Hercegovini, a nastupa za Austriju.

U superteškoj kategoriji Tomislav Čikotić je slavio protiv švicarskog predstavnika Envera Šljivara jednoglasnom odlukom sudaca. Kick boksač iz Dugog Rata taktički je fino odradio meč i suci nisu imali dvojbe.

Identičan ishod bio je i u borbi do 70 kilograma gdje je Slovenac Samo Petje bio bolji od Nizozemca Zahira Zairova.

Danenberg jednoglasnom odlukom bolji od Veselog

Posljednja borba kick boks programa ujedno je bio meč za naslov prvaka u velter kategoriji do 77kg. Titulu je jednoglasnom odlukom sudaca osvojio Nizozemac Eyevan Danenberg koji je u prve dvije runde bio od Shkodrana Veselog što je bilo dovoljno za pobjedu. Albanac je u zadnjoj rundi morao krenuti na sve ili ništa i pola minute prije kraja Danenberg se našao u knock-downu, ali se uspio pribrati i izdržati nalete u preostalom vremenu.

MMA program otvoren je borbom između domaćeg borca Ahmeda Abdulkadirova i Grka Vasilisa Karavasilisa u kategoriji do 68kg. Čečen s austrijskom putovnicom pokušao je s dva uzastopna rušenja u parteru riješiti borbu, Grk se digao i držao do ulaska u četvrtu minutu prve runde, ali onda je uslijedila razorna serija udaraca i sudac je prekinuo borbu.

Podijeljenom sudačkom odlukom Arbi Mezhidov je svladao našeg Marka Burušića u kategoriji do 66kg. Rus se pokazao vrlo dobrim u kontrama dok Burušić nije uspio materijalizirati borbu u stojećem položaju te su dva suca dali prednost Mezhidovu, a jedan našem borcu.

Harringer iz svlačionice poručio da se ne želi boriti (!)

Treća borba po MMA programu trebala je biti ona između Florian Harringera i Aleksandra Ilića, ali Austrijanac se jednostavno nije pojavio u ringu. U svlačionici je rekao da ne želi sudjelovati u ovom meču što je Ilića ostavilo u nevjerici:

"Ovo je scena koja mi se dogodila prvi put u MMA-u i u životu općenito. Da protivnik u svlačionici poruči kako se ne želi boriti. Žao mi je jer je došlo dosta mojih navijača. Nevjerojatno", poručio je Florian Harringer.

U kategoriji do 80kg Ivica Trušček je izgubio od Abusupiyana Magomedova deset sekundi prije kraja druge runde, prisiljavanjem na predaju zbog gušenja. Krajem prve je Trušček izdržao sve nalete Magomedova koji je išao na gušenje, ali na ulasku u zadnju minutu druge runde Magomedov uspijeva srušiti Ivicu i prisiliti ga na predaju.

Filip Pejić je osvojio naslov FFC prvaka u perolakoj kategoriji (do 66kg) pobijedivši bosanskohercegovačkog borca Ahmeda Vilu nakon nešto slabijeg ulaska u borbu. Vila je pokušavao rušenjima napraviti Pejiću štetu, ali ovaj je sve to izbjegao i minutu i pol prije kraja laktom pokrenuo lavinu udaraca za koje Vila nije imao rješenja.

U zadnjoj borbi večeri u kojoj je također u igri bio naslov prvaka (u superteškoj kategoriji) Darko Stošić je podijeljenom sudačkom odlukom svladao dosadašnjeg prvaka, Nizozemca Diona Staringa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider