FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Basnoslovna cifra

Evo koliko će sporna boksačica zaraditi ako osvoji zlatnu medalju u Parizu: "Meni je savjest čista"

Lin Yu-Ting čeka borba za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Lin Yu-Ting (Foto: Profimedia)

Lin Yu-Ting borit će se zlatnu medalju u kategoriji do 57 kilograma na Olimpijskim igrama, a uoči velikog finala u Parizu odlučila je napokon prekinuti šutnju!

Tajvanka je jedna od dvije boksačice kojima je zabranjen nastup na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu nakon što su testovi pokazali prisustvo muškog kromosoma XY. Ipak Međunarodni olimpijski odbor je osporio IBA-ine testove i omogućio Yu-Ting i Imane Khelif nastup u Parizu.

To je diglo veliku prašinu u svijetu sporta, ali i šire. Mnogi su negodovali zbog toga, a uslijedila je i žestoka paljba na Khelif i Yu-Ting.

"Neka pričaju što žele! Meni je savjest čista", kazala je Yu-Ting za tajvansku televizijsku postaju CNA pa se osvrnula na cijelu situaciju:

"Na kraju smo dokazali da je IBA test bio pogrešan, da procedura nije bila u skladu s pravilima. No još uvijek je bilo galame. Pitam se je li sve bilo namjerno. Bila sam zbunjena, a bilo je i pomalo smiješno", izjavila.

Finale je na rasporedu u subotu 10. kolovoza u večernjem terminu (21:30), a Tajvanka će se za zlato boriti protiv poljske boksačice Julije Szeremete.

Ako osvoji zlatnu medalju, Yu-Ting će dobiti bogatu novčanu nagradu od 550 tisuća eura i doživotnu mirovinu u iznosu od 3700 eura mjesečno. Kod nas je to oko 40-ak tisuća eura.

Dražen Petrović, Michael Jordan i Magic Johnson Hrvatska legenda prisjetila se finala 1992. protiv Dream Teama: ''Nisam za usporedbe, ali..'' divider

Amina Abakarova VIDEO Ruskinja pokušala otrovati protivnicu na šahovskom turniru: Sve su snimile kamere divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO VARAŽDIN - DINAMO: Stigli sastavi! Bjelica zarotirao momčad, jasan je cilj domaćina

Opširnije >>> https://bit.ly/4dRbq2d
Dalmatinski derbi na Poljudu... 😎⚽️
Europskom Dinamu slijedi povratak u HNL stvarnost... ⚽
🎩🪄