FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ULOG JE VELIK

Hrgović stavio sve na kocku, tvrde da su ga proučili: ''Vidjet ćete sve u subotu, jako je arogantan''

Filip Hrgović boksa protiv Daniela Duboisa ove subote navečer.

Galerija Daniel Dubois Dubois i Usik Daniel Dubois +1 Daniel Dubois i Oleksandr Usik

Bliži se dosad najvažnija borba u karijeri za našeg Filipa Hrgovića. Ove subote navečer gol.hr detaljno će pratiti borbu Hrgović – Dubois, koja hrvatskom boksaču puno toga daje, ali potencijalno i puno uzima.

U igri neće biti pojas IBF-a, ali bi pobjeda Hrgoviću donijela zadržavanje pozicije obveznog izazivača za svjetskog prvaka, a to znači mečeve ili s Anthonyjem Joshuom u rujnu na Wembleyju ili nešto kasnije s Oleksandrom Usikom nakon njegova revanša s Tysonom Furyjem.

Poraz bi našeg boksača bacio u drugi plan te bi do najvećih borbi opet morao proći trnovit put. No Hrga i ne pomišlja na poraz. Puca od samopouzdanja, čak toliko da su boksački portali počeli isticati tu njegovu, za njih pretjeranu, samouvjerenost.

Filip Hrgović Daniel Dubois porazio Filipa Hrgovića prekidom u osmoj rundi divider

Hrgović sve stavio na kocku

Svojim je izjavama o Britancu dodatno stavio na kocku svoj ugled u slučaju poraza.

''Bit ću iskren. Zamijetio sam da je taj tip jako arogantan. Jedno je imati samopouzdanje, ali imat će grubo buđenje te večeri'', rekao je na početku razgovora za Boxing Social Duboisov trener Don Charles.

Daniel Dubois ima 20 pobjeda u karijeri uz dva poraza, od Joycea i nedavno Usika. Samo jedna jedina pobjeda Duboisa nije ostvarena nokautom.

''Neka pogleda Danielove brojke i nokaute. Vidjet će da je sigurno bolji omjer nego njegov. I ne, nije se borio ni s kim tko ima sličan stil kao Daniel. Napravili smo zadaću oko Hrgovića i sve ćete vidjeti u subotu navečer.''

Daniel Dubois i Oleksandr Usik Daniel Dubois i Oleksandr Usik (Foto: Afp)

Hrgin psihološki rat

Hrgović uoči borbe pokušava ući u glavu protivnika pričama kako nema hrabrosti i da je poznat pod odustajanju.

''Pričali su i prije Millera da Daniel nema srce i da odustaje. Očito si Hrgović diže samopouzdanje s takvim već postojećim narativom. Ima pravo na svoje mišljenje o Danielu, ali to će se promijeniti kada veliki udarci počnu odsjedati na njegovoj bradi. Mislim da je Daniel u posljednjoj borbi protiv Millera začepio usta svim tim navodnim stručnjacima'', poručio je Charles.

Filip Hrgović VIDEO Hrgović otkrio novinaru da nije znao da se ne bori za pojas pa uz to uništio Engleze! divider

Boksački su portali i novinari dosta tinte ovih dana prolili zbog nejasne situacije o IBF-ovu pojasu koji drži Usik. On se u subotu neće naći na stolu, ali možda bi mogao u rujnu na Wembleyju, makar kao privremeni pojas koji bi bio u igri za borbu Joshue i pobjednika ovog meča.

''Moramo se koncentrirati sad na ovo prije nego što počnemo govoriti o nečem drugom. Fokus je na Hrgoviću, dovoljno sam star i mudar da sve što se govori posljednjih dana oko nas ostavimo po strani i koncentriramo se na ono što je ispred nas'', nije se dao smesti Duboisov trener.

Sparing prije sedam godina

I na kraju, Hrgovićevo samopouzdanje dolazi iz okršaja prije manje od sedam godina kada je dominirao protiv Duboisa na sparingu.

''Sparing je sparing. Nisam tada bio s Danielom, koji tada, prije sedam godina, nije imao ni 20 godina. Ako netko iz toga izvlači svoje samopouzdanje, onda neka mu je sa srećom. Zvuči kao čovjek koji sam sebe pokušava uvjeriti u nešto'', poručio je Don Charles.

Na Hrgi je da u subotu potvrdi sve što je tvrdio u pripremi za ovu borbu. Ulog je velik, a protivnik je po mjeri, jedan od najboljih na svijetu u teškoj kategoriji.

Filip Hrgović Hrgović objasnio Britancima koja je mana Duboisa: ''Nitko me dosad nije zastavio'' divider

Filip Hrgović VIDEO Hrgović se susreo za stolom s Duboisom i uništio ga u startu: "Ne vidim velika m*da" divider

Tko će pobijediti ove subote?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider