FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
varanje je "u modi"?

Sramotni pokušaj mlade UFC zvijezde: Nakon Cormiera i Darren Till probao prevariti vagu!

Nakon Daniela Cormiera i Darren Till je pokušao prevariti vagu. Za razliku od prvaka u poluteškoj kategoriji, Till to nije uspio.

Darren Till nepravilno stoji na vagi (Screenshot)

Pomalo nevjerojatno je što je promaklo gotovo svima s prvog vaganja Darrena Tilla uoči UFC Fight Nighta 130 u Liverpoolu i njegove borbe protiv Stephena Thompsona. Vaganje, koje je odradio u subotu, te na kojem je imao gotovo dva kilograma viška, prenosi Fightsite.hr.

Većina snimaka s vaganja pokazuju Tilla u krupnijem planu, no postoji i jedna snimka koja je iz malo veće daljine, dovoljne da se vide noge borca iz Liverpoola. Na snimci se savršeno dobro vidio kako je Till prvo na vagu stao kompletnim stopalom desne noge, dok je lijevom nogom stao tek prstima, a ostatak noge mu stoji u zraku. Odmah su se pojavile tvrdnje nekih ljudi, koji se smatraju upućenima u tematiku, ukoliko na vagi niste čvrsto s oba stopala, a vaga je analogna, ona neće pokazati točnu težinu.

Prvo su ovo otkrili neki fanovi, a nakon što je to došlo do Colbya Covingtona, postalo je javno. On je objavio fotografije na kojima se jako dobro vidi način na koji je Till stao na vagu. Ne zna se koliko je ovo dodatno utjecalo na njegovu težinu, no po forumima smo pronašli komentare koji ukazuju na to da ovo nije pravilan način vaganja, te da je Till vjerojatno imao još barem kilogram više nego što je vaga pokazala.

Podsjetimo, pao je vagu za dva kilograma, odnosno kilogram i pol kada se u obzir uzme dopuštena tolerancija. Na dan borbe u 13 sati trebao je imati manje od 85 kilograma i to je uspio ispuniti s 84.9. Pojavila se i priča da je Till bio s trudnom suprugom u bolnici i da nije prošao proces skidanja kilograma, te da je bio spreman sav svoj honorar dati Thompsonu samo da ovaj ne otkaže borbu.

Sve učestaliji pokušaji manipuliranja vagom

Wonderboy je pristao uzeti dio koji mu pripada (30 posto), te je postavio nekoliko uvjeta koje je Till ispunio.

Podsjetimo da je na sličan način vagu prevario Daniel Cormier, idući suparnik Stipe Miočića u borbi za titulu UFC prvaka u teškoj kategoriji. On je uoči borbe s Anthonyjem Johnsonom najprije pao vagu, a onda se iz drugog pokušaja skinuo do gola, pa dio težine prebacio na ručnik. Da pojasnimo, naslonio se rukama na ručnik koji su držali dvojica asistenata, što je srezalo potrebne grame da se borba za naslov prvaka u poluteškoj kategoriji može održati.

Pokušaji varanja na vagi očito su "in" u posljednje vrijeme...

Till je nakon jedne dosadne borbe pobijedio Stephena Thompsona jednoglasnom odlukom sudaca i približio se ostvarenju svog sna - osvajanju titule UFC prvaka. Prvak je Tyron Woodley, koji trenutno muku muči s ozljedom, ali samo je pitanje vremena kada će mladi Britanac dobiti priliku boriti se za titulu. Naime, u nedjelju je dobio čovjeka koji je već dva puta imao priliku za to.

Michael Bisping otišao u mirovinu

I dok je nova britanska MMA zvijezda rođena, jedna se ugasila. Michael Bisping objavio je odlazak u MMA mirovinu.

"Očito je kako sam cimao javnost s ovim već dugo vremena. Možda ću se ponovno boriti, možda se neću. I nažalost, ovo što sada najavljujem nije meč. Želim najaviti da i službeno odlazim u mirovinu kada govorimo o MMA-ju", izjavio je 39-godišnjak.

"Shvatio sam da imam velikih problema s okom. Svaki put kada pogledam lijevo, u oku mi zabljesne. I to čini čitavo vrijeme, čak i kada je mrak. Sada ovdje ima svjetla pa ne mogu vidjeti. Počeo sam paničariti i vjerovati da imam problema i sa svojim zdravim okom. Problem je u tome što je oko oštećeno, ne izgleda dobro i onda počnete paničariti", objasnio je svoju odluku popularni Britanac.

Liječnici su mu dijagnosticirali probleme s lijevim okom koje je za sada bilo zdravo. Ukoliko se nastavi boriti postoji realna mogućnost da ostane potpuno slijep na oba oka. Desno mu je uništeno još od meča protiv Vitora Belforta.

"Gledao sam neki film sinoć i pomislio sam u sebi: Ovo nije vrijedno toga! Gledajte, sve sam ostvario. Osvojio sam pojas. Imam tonu pobjeda, napravio sam sve što možete napraviti. U ovom trenutku jednostavno mrcvarim već mrtvog konja. Ne kažem da sam ja mrtav konj, ali shvaćate što govorim. Ima trenutak kada moraš otići. Gotovo imam 40 godina, ovo je trenutak. Prije svega se želim zahvaliti svojoj supruzi jer bez nje ovo ne bi moglo biti moguće. To je činjenica. Ona je nevjerojatna potpora. Mojoj djeci, mom ocu, moj otac je bio nevjerojatan. I na koncu svima u Velikoj Britaniji i ostatku svijeta koji su me podupirali", rekao je Bisping i zaključio:

"I to je to! Sjajna karijera, ali to je to! Hvala svima!"

Profesionalnu karijeru je zaključio sa 30 pobjeda i 9 poraza. Rekorder je UFC-a po broju pobjeda, po broju ukupnih mečeva, po broju značajnih plasiranih udaraca. Pobjeđivao je imena poput Lukea Rockholda, Andersona Silve, Dana Hendersona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider