FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
otkrio na što će se fokusirati

Cormier vrlo rano krenuo s "isprikama": "Nisam motiviran kao za prvu borbu protiv Miočića"

Daniel Cormier progovorio je o nadolazećoj borbi protiv Stipe Miočića, odnosno revanšu u kojem će naš borac tražiti "svoj" pojas.

Stipe Miočić i Daniel Cormier (Foto: AFP) (Foto: Afp)

UFC-ov prvak u teškoj kategoriji Daniel Cormier gostovao je na radiju MMAJunkie, na kojem je, kako se nama čini, krenuo s nekim poluisprikama za nadolazeću obranu naslov protiv Stipe Miočića, koja je na rasporedu 18. kolovoza.

Cormier je između ostalog izjavio da nije motiviran kao što je bio prvi put, te da će u nadolazećim tjednima pokušati pronaći novu rupu kod Miočića, kao što je to pronašao u prvoj borbi.

"Moram promijeniti motivaciju. Za prošlu borbu sam imao situaciju gdje mogu postati dvostruki prvak. Sad ispred sebe imam tek obranu naslova i to moram ponovno pobijediti jednog od najboljih teškaša svih vremena. To nije nikako lak posao", otkrio je DC.

Za razliku od prošlog puta, kada je prije svega bio psihički opterećen dolaskom prvog dijeteta na svijet, Stipe Miočić ovoga će puta biti "prisutniji".

Cormier nokautirao Stipu Miočić (Foto: AFP) Miočić u emotivnom razgovoru priznao da ga poraz još uvijek boli, a onda poručio: "Uzvratit ću mu" divider

"Sve se svodi na pobjedu u borbi, odraditi posao, no ako imam prilike za napredak, onda moram napredovati. Možda mogu pronaći način za neku polugu? Mogu li pronaći neku sličnu pogrešku kao što sam pronašao za prvu borbu i onda iskoristiti? Mislim na neku grešku koju Stipe konstantno radi", kazao je Cormier i nastavio.

U prvoj borbi sam jednu takvu kapitalizirao pa možda postoji još nešto što tek moramo pronaći. Postoji jako puno različitih načina za pobijediti borbu. Očekujem bolju verziju sebe. U pripremama za prošlogodišnju borbu imao sam dana kad sam jedva mogao ravno stajati. Sad se svakodnevno osjećam dobro, zapravo sve sam bolje. To bi trebalo dovesti do boljih rezultata."

Daniel Cormier (Foto: AFP) Cormier poslao poruku Miočiću i borilačkom svijetu: ''Vjerujem da sam najbolji svih vremena'' divider

Postoji li veća motivacija od meča za naslov prvaka, neovisno radi li se o osvajanju ili branjenju? Ako to nije dovoljno velika motivacija za Cormiera, onda će tog 18. kolovoza biti u velikim problemima kada izađe u oktogon na revanš protiv Stipe Miočića.

Podsjetimo, prije gotovo godinu dana Cormier je nokautirao u prvoj rundi američkog borca hrvatskih korijena, kojem je to bio prvi poraz nakon što je tri puta uspješno obranio pojas prvaka, te ušao u UFC povijest kao teškaš s najviše uzastopnih obrana.

Do borbe Miočića i Cormiera u Anaheimu ostalo je još dugačkih sedam tjedana.

Stipe Miočić na ESPN-u Stipe Miočić optužio Cormiera da je lagao i promijenio taktiku: ''On je idiot!'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider