FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
DRUGA OBRANA TITULE

Daniel Bažant ugovorio obranu FNC pojasa: U Ljubuškom ga napada borac druge najveće svjetske promocije

Priredba koju će Fight Nation Championship idućeg mjeseca održati u Ljubuškom dobila je svoju drugu borbu za titulu na programu.

Daniel Bažant s pojasom FNC prvaka (Foto: Goran Sebelic / CROPIX)

Došlo je vrijeme za prvu priredbu Fight Nation Championshipa izvan Hrvatske. Odabir je pao na Ljubuški, a datum je 4. ožujka. Dakle, još nešto manje od tri tjedna preostalo je do novog niza borbi najboljeg hrvatskog borilačkog proizvoda.

Glavna borba već je najavljena, u njoj će se Francisco Croata Barrio i Arlen Ribeiro boriti za titulu FNC prvaka lake kategorije, no i pojas prvaka perolake kategorije također dolazi u Ljubuški.

Bažant se izgradio kroz FNC-ov kavez

Njegov vlasnik je Daniel Bažant, koji dolazi iza FNC pobjeda nad dva bivša UFC borca. Prvo je u Zaboku pobjedom nad Ronyjem Jasonom osvojio pojas, a onda ga je u svojoj Puli obranio savladavši Yurija Alcantaru.

U međuvremenu je Bažant uskočio na priredbu britanske promocije Cage Warriors, gdje je nakon sjajnog nastupa ipak poražen podijeljenom sudačkom odlukom od Morgana Charrierea. Ipak, Britancima se svidio njegov nastup te su mu ponudili ugovor s tom promocijom.

FNC djevojke Vodeća hrvatska MMA promocija najavila priredbu u Hercegovini i sjajnu borbu za pojas prvaka divider

On i njegov trener Zelg Galešić za sada su se odlučili zahvaliti na toj ponudi, s ciljem da u međuvremenu odrade još jednu obranu FNC pojasa. I to će biti borba nakon koje bi Bažant mogao doći i do koje jače ponude. Ako znamo da je Cage Warriors jedna od najboljih promocija u Europi, onda je jasno o čemu se govori.

Protivnik je povratnik iz Bellatora

Njegov protivnik bit će britanski borac Jordan Barton, vlasnik omjera 7-3-1 te borac koji je posljednja tri nastupa odradio u Bellatoru, drugoj najvećoj svjetskoj MMA promociji. Tamo je upisao jednu pobjedu i dva poraza, nakon čega se odlučio vratiti nastupima u Europi.

Baš poput Bažanta, ovaj 29-godišnji Englez preferira borbu na nogama, tako da bi ovo mogao biti pravi okršaj za fanove. No, Bagi je inače borac koji po pravilu pruža uzbudljive predstave, tako da u njegovom slučaju ne može biti nezanimljivo.

Volkanovski vs. Mahkachev VIDEO Pogledajte sve borbe sa spektakla UFC 284 divider

Nastupa Ivan Sičaja, moguće i njegov brat

FNC je ovih dana polako krenuo objavljivati ostatak programa, tako da je najavljena i borba domaćeg borca, Ivana Sičaje, momka inače iz Prozor Rame. Njega čega okršaj s moldavskim borcem Nelu Bogdanom.

Osim nastupa popularnog "Tirketa", moguće je vidjeti i njegovog brata Tomislava Sičaju, koji je također već upoznao FNC-ov oktagon, no za sada tek u amaterskom natjecanju. Tko zna, možda profesionalni debi dočeka baš kod kuće.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider