FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
radi dva posla i trenira

Daniel Bažant nadolazeći je hrvatski MMA borac i najjači Djed Božićnjak ovih prostora

Hrvatski MMA borac Daniel Bažant debitirao je porazom u KSW-u, ali je rekao da u ostatku 2021. očekuje tri pobjede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Daniel Bažant nadolazeći je MMA borac iz kluba Trojan u Puli, koji je krajem siječnja debitirao u uglednoj poljskoj organizaciji KSW-u. Debitirao je porazom, ali je oduševio svojom borbenošću s obzirom na prvi nastup na tako velikoj sceni i organizaciji.

Karijera ovog borca ne traje predugo, svega tri godine i nešto sitno.

"Slobodnom borbom sam se počeo javiti prije tri godine. Općenito borilačkim sportovima sam se počeo baviti kao klinac jer mi je stari bio trener karatea, pa sam kao kadet i junior boksao", otkriva Bažant u razgovoru za emisiju Lucky Punch.

"Razlika između boksa i MMA-a je stvarno ogromna. Moraš konstantno paziti na rušenja, low kickove i sve drugo. U boksu nogom možeš ići prema naprijed, tijelo je drugačije postavljeno. Velika je razlika."

UFC 258: Usman vs Burns Kamaru Usman obranio naslov UFC prvaka brutalnom izvedbom protiv Gilberta Burnsa divider

U svom prvom nastupu u odličnoj poljskoj MMA organizaciji KSW-u upisao je poraz na samom kraju treće runde od Roberta Ruchale u kategoriji velter. Poražen je polugom na ruci, tehnikom koju nije stigao doraditi prije svog nastupa.

"Moj prvi meč u KSW-u... Spremali smo se 20-ak dana i taman nam je falilo još 20-ak da izdrilamo malo bolje tu obranu od rušenja. Srčani pristup mi nije utjeha za poraz, jer neovisno dal se radilo o stolnom tenisu ili borbi ja uvijek želim pobijediti. Kada nešto volite dajete sve od sebe. To je normalno", kaže Daniel, koji ima ugovor na još tri borbe.

"Imamo ugovor na četiri borbe, jednu sam odradio, a ambicije u 2021. godini su još tri pobjede."

Kada su sportski uzori u pitanju tu nema dileme ni dvojbi.

gol expired Može li ove nedjelje neporaženog UFC prvaka Usmana koštati pretjerano hrvanje? divider

"Sportski uzor u MMA-u mi je TJ Dillashaw, a uzor općenito mi je moj otac. Došao je u Pulu bez ičega i sad smo nešto zajedno stvorili, u konačnici mene je napravio."

Uz MMA Bažant radi još dva posla.

"Uz treninge imam dva posla koja radim. Sam sam pokrenuo tečajeve bazinske tehnike, to po Istri sada ide, a uz to s roditeljima radimo dječje rođendane, radim kao animator na zabavama. To već radimo preko 15 godina. Kada je vrijeme Djeda Božićnjaka i Svetog Nikole ja se uvijek obučem i zabavljam djecu."

CIJELA EMISIJA LUCKY PUNCH

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider