FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
White potvrdio "gotovo je"

Predsjednik UFC-a na aparatima: Pogledajte kako mu je Gaethje izbio milijune iz džepa. Okršaj Khabiba i Fergusona nikad nećemo vidjeti

Nakon što je Justin Gaethje zaustavio Tonyja Fergusona lako je moguće da najpriželjkivaniji meč današnjice između Khabiba i Fergusona nikad nećemo vidjeti.

Jednom od najboljih predstava u povijesti lake kategorije Justin Gaethje nametnuo se kao budući izazivač za titulu UFC prvaka. On je tehničkim nokautom slavio protiv Tonyja Fergusona, bivšeg privremenog prvaka i nesuđenog suparnika Khabiba Nurmagomedova.

Gaethje ga je doslovno prebio u svih pet rundi, a Ferguson se dobro držao tek u prvih 10 minuta. Svakom idućom rundom Gaethje je bio sve bliže i bliže pobjedi, koju je dočekao nešto manje od dvije minute prije kraja.

Takav rasplet je osim Fergusonu i njegovom timu najteže pao predsjedniku UFC-a Dani Whiteu, koji već godinama pokušava smjestiti Fergusona i Khabiba Nurmagomedova u oktogon, no uzalud. Sada to vjerojatno nikada više neće imati priliku napraviti.

gol expired Pogledajte kontroverznu odluku koja je uništila povratak legende: Cejudo obranio pojas pa objavio kraj karijere divider

Podsjetimo, Ferguson i Khabib trebali su se boriti na ovom eventu u travnju, ali je isti odgođen zbog pandemije koronvirusa. Khabib se vratio u Rusiju / Dagestan, te se zbog zatvaranja granica više nije mogao vratiti u SAD. Bio je to peti propali pokušaj da se Ferguson i Khabib nađu u oktogonu, okršaj za kojim su svi MMA fanovi doslovno vapili i čeznuli da vide.

Ferguson je mogao odustati od nastupa i čekati Khabiba, no odlučio je prihvatiti izazov koji je pred njega postavio UFC, koji se u konačnici pokazao kao prevelik. Gaethje je zasjao na najvećoj mogućoj pozornici i doslovno prebio Fergusona do neprepoznatljivosti, čime si je osigurao borbu za naslov prvaka lake kategorije.

Već se najavljivalo da bi okršaj Khabiba i Fergusona mogao biti jedan od najgledanijih u povijesti organizacije, samim time i najunosniji. No nakon korone i Gaethje je odlučio umješati svoje prste i zaustaviti da se to dogodi. Khabib i on borit će se možda već ovog ljeta za pojas prvaka, a nakon njegove izvedbe na UFC-u 249 ne treba uopće sumnjati da će Gaethje biti konkurentan u tom meču.

UFC 249 uživo na GOL.hr Gaethje prebio Fergusona i postao privremeni UFC-ov prvak: Khabib se odmah javio zagonetnim komentarom i potvrdio novu borbu divider

Isti se neće prodati kao što bi se prodao meč Khabiba i Fergusona, ali u svakom slučaju će biti super zanimljivo vidjeti okršaj u potpunosti različitih stilova. Dagestanac se nakon pobjede Gaethjea oglasio na Twitteru kratkom porukom:

"Nemam komentara."

Nedugo nakon toga poslao je novu poruku: 

"U ovom sportu, pogotovo u ovoj kategoriji gdje će uvijek biti gladnih lavova koji će vam disati za vratom, ako se malo opustiti to će biti vaš kraj. Jedni odlaze, drugi dolaze i tu nema ništa čudno. Neću pasti. Borit ćemo se", napisao je Khabib Nurmagomedov i objavio fotografiju sebe na mikrofonu i Gaethjea u pozadini koji ga pozorno gleda i prati.

Ferguson tako neće dobiti priliku boriti se za pravi naslov i to lako moguće nikada. Naime, ima 36 godina na leđima i morat će odradit barem jednu, ako ne i dvije borbe da bi ponovno došao do te prilike. 

Khabib je već najavio da se ne namjerava boriti još jako dugo, te nije isključeno da će se nakon borbe ili dvije umiroviti. Osim toga nakon ovakve izvedbe malo s istom željom želi vidjeti Fergusona i Khabiba u oktogonu.

Na konferenciji za novinare nakon eventa novinare je zanimalo je li to kraj pokušaja ugovaranja meča Ferguson - Khabib. 

"Da. Zasad je gotovo."

gol expired VIDEO Francis Ngannou je zastrašujuća zvijer: Za 20 sekundi brutalno nokautirao Jairzinha jednim jedinim udarcem divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider