FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
titula je opet slobodna

Pogledajte kontroverznu odluku koja je uništila povratak legende: Cejudo obranio pojas pa objavio kraj karijere

Sunaslovna borba dobila je neočekivani i kontroverzni kraj na isteku druge runde.

Dvije loše stvari dogodile su se u sunaslovnoj borbi UFC-a 249. Kontroverznom odlukom je završen okršaj Henryja Cejuda i Dominicka Cruza, te je aktualni prvak Cejudo objavio da je to bio njegov posljednji meč i da odlazi u mirovinu.

Odvijale su se posljednje sekunde 2. runde kada je Cruz sagnuo glavu i naletio na koljeno Cejuda i završio na tlu. Pritom se malo i poskliznuo pa ne možemo reći da je samo zbog udarca završio na stražnjici uz žicu. No, Cejudo je poletio i krenuo udarati.

UFC 249 uživo na GOL.hr Gaethje prebio Fergusona i postao privremeni UFC-ov prvak: Khabib se odmah javio zagonetnim komentarom i potvrdio novu borbu divider

Cruz je bio prisutan, bio je u meču te se pokušavao podići na noge, no Cejudo je udarao i držao ga na tlu. Sudac je to vidio kao neaktivnost Cruza odnosno da se ne brani dovoljno dobro od udaraca, nakon čega je prekinuo dvoboj dvije sekunde prije kraja druge runde.

Cruz, koji se vratio u oktogon nakon tri i pol godine, je bio jako nezadovoljan i ljutit takvom odlukom da je konstantno prigovarao sucu i na kraju prilikom proglašenja pobjednika istrgnuo svoju ruku koju je ovaj držao. Na izlasku iz oktogona je razgovarao i s predsjednikom Danom Whiteom kada je uslijedilo priopćenje Cejuda da odlazi u mirovinu.

gol expired VIDEO Francis Ngannou je zastrašujuća zvijer: Za 20 sekundi brutalno nokautirao Jairzinha jednim jedinim udarcem divider

"Triple C", kako je sam sebe prozvao, odlazi u mirovinu s 33 godine i tri naslova prvaka u karijeri. Bio je olimpijski pobjednik u hrvanju, te UFC prvak u muha i sada bantam kategoriji. Kazao je da želi uživati u životu i osnovati obitelj te da je ovaj trenutak pravo vrijeme za odlazak.

To znači da bi Cruza ponovno mogli vidjeti u borbi za naslov prvaka, s obzirom da je mjesto sada upražnjeno. On sam je rekao da će vidjeti što će dalje s obzirom da mu je ovo bio prvi meč nakon prosinca 2016. godine.

POBJEDA JUSTINA GAETHJEA

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider