FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sudac nasjeo umjesto protivnika

Borac šokiran potezom suca o kojem bruji borilački svijet: ''Jedna od najgorih odluka u povijesti UFC-a''

U svijetu UFC-a opet se nakon održanog eventa najviše priča o sucima…

Gotovo da nema sporta u kojem suci nisu na udaru. Ipak su oni sastavni dio igre i skloni su pogreškama kao i svi. Čak i uz prisutnost videotehnologije ljudski je faktor taj zbog kojeg navijači gube živce.

U UFC-u je zadnjih tjedana na udaru bio jedan od sudaca tročlane komisije, Joe Solis koji je na neki svoj način bodovao borbu Jona Jonesa i Dominicka Reyesa. Nakon ovog vikenda priča se o sucu u oktogonu koji je prekinuo meč između Magomeda Ankalaeva i Iona Cutelabe.

Cutelaba se odlučio na neobičnu taktiku u meču. Nakon napada protivnika glumio je uzdrmanost iako se u tim trenucima dobro branio. Dva puta je sudac umalo zaustavio borbu, ali je Cutaleba brzim kontrama pokazivao da je itekako u borbi.

Ankalaev pokazuje srednji prst Najbizarniji meč u povijesti UFC-a: Glumio da je uzdrman, sudac prekinuo dvoboj, pobjednik pokazivao srednji prst fanovima divider

No treći put u meču i sudac je nasjeo na njegovu glumu pa je prekinuo meč. Moldavski borac bio je šokiran, baš kao i publika koja je glasnim negodovanjem ispratila odluku sudaca da pobjedu daju ruskom borcu.

Bio je to uistinu jedan od najbizarnijih trenutaka kojeg smo vidjeli u UFC-u.

''Danas mi je uskraćena šansa da pokažem navijačima svoj trud. Suđenje je težak posao i danas ej greška odnijela mjeseca teškog rada, ali i zarade za moju obitelj. Znam da će komisija uspjeti shvatiti i da je ovo bila pogrešna odluka te da će je preokrenuti'', nada se Cutaleba.

''U ovakvim situacijama nitko ne pobjeđuje. Navijači su mogli gledati borbu večeri, moj protivnik je upisao upitnu pobjedu koja će biti preokrenuta, a ja sam doživio jednu od najgorih odluka u povijesti UFC-a. Zahvaljujem se navijačima u Norfolku na podršci, kao i onima kod kuće te u cijelom svijetu. Vraćam se i vjerujem da ćemo svi zajedno moći ispraviti ovu nepravdu'', poručio je Cutelaba.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tonight I was denied a chance to Show my work to the fans. Reffering is a very hard job and tonight a mistake took away months of hard work and possible income from my family. I know that the comission will be able to understand that this was a incorrect call and will reverse the decision. Nobody wins in a situation like this, the fans lost on watching What Could be the fight of the Night, my opponent had a contestable win that will be overturned and I had one of the worst calls in @ufc history happen Against me. I apreciate all the support from the fans in Norfolk, back home and all ofer the world. I will be back and I believe that We will together be able to correct this injustice. ————————————— În această seară mi s-a refuzat șansa de a-mi arăta fanilor munca mea. Arbitraju este o muncă foarte grea și în această seară o greșeală a scos luni de muncă grele și venituri posibile familiei mele. Știu că comisia va putea înțelege că acesta a fost un apel incorect și va inversa decizia. Nimeni nu câștigă într-o situație de genul acesta, fanii au pierdut sansa posibila de a viziona lupta nopții, adversarul meu a avut o victorie contestabilă și am avut una dintre cele mai rele decizii din istoria @ufc care sa întâmplat împotriva mea. Am apreciat tot sprijinul din partea fanilor din Norfolk, înapoi acasă și tuturor oferite lumii. Voi reveni și cred că împreună vom fi capabili să corectăm această nedreptate.

Objavu dijeli IC. H U L K (@ioncutelaba)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider