FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
samo u americi

Sramotna i ponižavajuća odluka suda bratu svjetske prvakinje za napad na trenera naše Ivane Habazin

Brat Claresse Shields, svjetske boksačke prvakinje, osuđen je na godinu dana zatvora zbog napada na trenera Ivane Habazin.

Habazin i trener Ali Bashir (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kao što se bilo pretpostavljalo i pisalo o tome, brat boksačke prvakinje svijeta Claresse Shields, Artis Mack, dobio je sramotnu kaznu za kukavički napad na trenera naše Ivane Habazin još u listopadu prošle godine.

Artisu Macku je prijetilo 10 godina zatvora, međutim priznao je krivnju i objasnio zašto je tako reagirao, nakon čega mu je sud umjesto maksimalne kazne propisao minimalnu od godine dana iza rešetaka.

gol expired Vatreni (zasad) putuju u Katar: HNS će zaraditi rekordnu svotu, brine informacija iz Barcelone divider

Podsjetimo, njegovo objašnjenje bilo je da je reagirao agresivom jer je Bashir uputio uvredljive i rasističke izjave u njegovu i smjeru njegove sestre.

"Čuo sam da nas naziva 'nigger' i zato sam se uplašio za sigurnost svoje sestre", bilo je objašnjenje brata Claresse Shields.

gol expired Novi poraz, novi bizaran trenutak između Josea Mourinha i novinara divider

Njegovo objašnjenje nema apsolutno nikakva smisla s obzirom na to da je i Ivanin bivši trener također Afroamerikanac!

"Ovo možemo smatrati pobjedom. Mr. Mack se susreo s uvredama te vrlo emotivnim i provokativnim izražavanjem. Bio je zabrinut za sigurnost svoje sestre. Riječi koje je čuo su bile izuzetno ofenzivne te se on odlučio zaštititi svoju sestru", rekao je nakon saslušanja Mackov odvjetnik Frank Manley, jedan od najskupljih, a samim time i najuglednijih odvjetnika u državi Michigan.

gol expired Slovenka napravila jedno od najvećih čuda koje smo gledali: ''Kada Chuck Norris ne može, ona ustraje'' divider

Takvo je objašnjenje upalilo i brat boksačke prvakinje svijeta izvukao se sa zatvorskom kaznom od godine dana, iako je nanio Jamesu Ali Bashiru takve ozljede da se ni pola godine kasnije još nije u potpunosti oporavio.

Podsjetimo, Bashir je od napada zaradio teški potres mozga, slomljena mu je čeljust i ostao je bez zubi.

gol expired Slovenac hrvatskog porijekla ispisao povijest Lige prvaka: Ni Ronaldu ni Messiju to nije pošlo za nogom divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider