FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
život piše čudne priče

"Božji vojnik" Yoel Romero dobit će priliku napraviti nešto neviđeno do sada!

Iako ima 40 godina, Yoel Romero jedan je od najatraktivnijih boraca u UFC-u.

Galerija Yoel Romero (Foto: AFP)

Unatoč činjenici da je pao vagu dan uoči borbe protiv Lukea Rockholda na UFC 221 u Perthu, Yoel Romero bit će idući suparnik Robertu Whittakeru za naslov UFC prvaka u srednjoj kategoriji. To je barem mišljenje mnogih koji su upoznati sa situacijom u srednjoj kategoriji.

Prvak Whittaker još uvijek muku muči s virusom koji mu je donedavno ugrožavao život. Sada je pod kontrolom, no njegov povratak u oktogon ne očekuje se barem do ljeta. Ostatak srednje divizije nije dovoljno atraktivan za građenje velikog UFC eventa oko borbe u toj kategoriji. No s ovakvim Yoelom Romerom to bi se moglo promijeniti.

Debitirao u UFC-u s 34 godine!

Borba Whittaker - Rockhold rasprodala je dvoranu u Perthu, no samo zato što je domaći dečko trebao braniti pojas. Da je to bila glavna borba eventa u nekom američkom gradu, teško da bi UFC profitirao na prodaji karata i PPV paketa.

Whittaker je borac budućnosti, a 40-godišnji Romero prava zvijer, napast u oktogonu. To je borba koja bi napunila svaku dvoranu diljem svijeta!

Malo tko zna, ali Kubanac Romero ušao je u MMA svijet s već navršenom 31 godinom. Prve četiri borbe odradio je u Europi, a onda ga je potpisao Strikeforce, "podružnica" UFC-a. U debiju, s 34 godine na leđima, upisao je poraz od Rafaela Cavalcantea, a onda je uslijedio niz od osam impresivnih pobjeda, koji mu je u 41. godini života osigurao borbu za titulu s Robertom Whittakerom!

Romero je dobio prve dvije runde, a onda je neobjašnjivo pao i izgubio iduće tri, nakon čega su suci Whittakera jednoglasno proglasili privremenim prvakom srednje kategorije. Nešto kasnije, nakon što je Georges St. Pierre objavio da se povlači s pozicije prvaka, Whittaker je promoviran u pravog prvaka.

Nakon tog poraza od Whittakera činilo se da je stigao kraj čudesnom putu "Božjeg vojnika", no on kao da je znao da nije tako.

"Još ništa nije gotovo. Sada slijedi drugo poluvrijeme", rekao je nakon tog poraza od Whittakera.

"Netko" je htio da dobije novu priliku za naslov

Romero se nije trebao boriti na UFC 221 eventu, ali je iznenada dobio tu priliku zbog povlačenja Whittakera, koji je trebao braniti naslov protiv Rockholda. Kubanac je pao vagu, ali je UFC, kako bi spasio event, dozvolio da se sve nastavi prema planu, no prema novom dogovoru, samo je Rockhold mogao postati privremeni prvak.

Romero je u 41. godini života pokvario apsolutno sve planove koje je UFC imao, jer vjerojatno je priželjkivao pobjedu Amerikanca i njegovu borbu protiv Whittakera.

Romero će, kada se Whittaker vrati, dobiti novu priliku boriti se za naslov, ovoga puta pravi. Kada bi se to dogodilo, postao bi najstariji čovjek u povijesti UFC-a koji je po prvi put u karijeri osvojio naslov prvaka! Romero će u travnju napuniti 41 godinu, što znači da će u novoj prilici da osvoji naslov biti u 42. godini života. Zastrašujuće!

Najstariji prvak, odnosno čovjek koji je najstariji osvojio prvi naslov UFC prvaka, bio je donedavno Michael Bisping. On je uzeo naslov, upravo u srednjoj kategoriji, s 37 godina i četiri mjeseca.

Kubanac nadimka "Božji vojnik" prkosi pravilima, logici i godinama te će sasvim zasluženo imati priliku napraviti nešto čudesno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider