FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Puno napetosti i uzbuđenja

Katastrofa za UFC: Yoel Romero pao vagu, ako pobijedi - ništa od pojasa!

Ove nedjelje na GOL.hr-u možete gledati prijenos UFC-a 221 koji je imao zanimljivu uvertiru.

Yoel Romero (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Australski Perth domaćin je UFC-a 221, prvog nakon što je prije tjedna u Bostonu Stipe Miočić obranio naslov protiv Francisa Ngannoua.

UFC 221 moći ćete gledati uživo na GOL.hr-u, prijenos počinje u nedjelju u 4:00, a Nova TV donosi snimku u večernjem terminu.

U glavnoj borbi večeri sastat će se Luke Rockhold i Yoel Romero. Trebala je to biti borba za tzv. privremeni pojas prvaka srednje kategorije, ali na koncu ulog neće biti takav jer je Romero, piše Fightsite, pao vagu!

Prvi je na vagu došao Rockhold koji je imao potrebna 84 kilograma, a zatim je stigao Romero. Vaga je pokazala 85.2 kilograma što je iznad dozvoljena 84 pa je od organizatora dobio dodatna dva sata, u nadi da će mu to pomoći da se spusti ispod 84. Tijekom ta dva sata izgubio je samo 100 grama.

Organizatori su se nakon toga našli u prilično nezavidnoj poziciji, da bi se u cijelu priču uključio i Rockhold kazavši kako nije iz Kalifornije putovao u Australiju da bi odustao od borbe.

Na koncu je postignut sljedeći dogovor: Rockhold će dobiti dio Romerova honorara i ako pobijedi dobit će privremeni pojas te će sigurno biti idući protiv Australca Roberta Whittakera koji je zbog infekcije morao odustati od nastupa na ovom UFC-u. Ako pak pobijedi Romero, pripisat će mu se tzv. catchwieght pobjeda, odnosno ova borba tretirat će se kao borba u međukategoriji što će znači da nema pravo na osvajanje naslova privremenog prvaka.

U svakom slučaju, zanimljiva uvertira za UFC 221 kojeg možete gledati u nedjelju od 4:00 na GOL.hr-u te na Novoj TV u večernjem terminu.

UFC 221, glavni program:

Yoel Romero - Luke Rockhold

Curtis Blaydes - Mark Hunt

Cyril Asker - Tai Tuivasa

Li Jingliang - Jake Matthews

Tyson Pedro - Saparbek Safarov

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider