FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kakva čast!

Filip Hrgović boksa na spektaklu u Las Vegasu: Objavljen datum borbe protiv Zhanga Zhileija

Borba Filip Hrgović – Zhang Zhilei održat će se sa 7. na 8. svibnja u Las Vegasu.

Borba karijere Filipa Hrgovića zakazana je za 7. svibnja u Las Vegasu. Po našem vremenu to će biti sa subote na nedjelju, 8. svibnja, a Filipov protivnik je Kinez Zhang Zhilei.

Njih dvojica borit će se za titulu obaveznog izazivača svjetskog teškaškog prvaka po IBF-u, čiji pojas drži Ukrajinac Oleksandr Usik.

Bit će to druga borba večeri na velikom spektaklu u boksačkoj prijestolnici, odmah iza one legendarnog Canela Alvareza i Dmitrija Bivola. Meksikanac će u ovoj borbi, u kategoriji više, pokušati oduzeti Rusu titulu WBA prvaka u (super) poluteškoj kategoriji.

Ove borbe će prenositi poznata streaming platforma DAZN, a za američko će tržište cijena PPV prijenosa biti 60 dolara ili 80 dolara za one koji nisu pretpolatnici, piše Boxing News.

gol expired Tko je Zhang Zhilei, Hrgovićev sljedeći protivnik? divider

Hrga je napokon dobio borbu karijere, a to ova protiv Zhanga definitivno jest. I to ne samo zbog toga što je Kinez prvi boksač s kojim se susreće, a da je bolje plasiran od njega, već i zbog samog spektakla s Canelom kao glavnom zvijezdom večeri.

Hrgoviću pripada 60 % honorara

Kinez je jedini boksač iz Top 10 ljestvice IBF-a, uz Tonyja Yoku, koji se nije izvlačio na određeni način iz borbe s najboljim hrvatskim boksačem. Yoka je bio opravdano spriječen jer je Martin Bakole tražio održavanje njihova odgođenog meča, dok Zhang nije imao nikakvih prepreka za borbu te je još prošle godine prozivao Hrgu.

Novac koji će se dijeliti od ove borbe iznosi 650 tisuća dolara. Hrgoviću pripada 60 % ili nešto manje od 400 tisuća dolara, dok će Kinez Zhang zaraditi 40 % ili 260 tisuća dolara.

Pobjeda donosi lijepu mogućnost, poraz katastrofu

Zhang Zhilei ima 38 godina i također će mu ovo biti borba koja će mu odrediti karijeru. Onaj koji izgubi jako će pasti u konkurenciji u teškoj kategoriji i nadamo se kako to neće biti El Animal.

Vjerujemo u pobjedu koja bi mu kroz određeno vrijeme, možda sljedeće godine, donijela borbu za IBF-ov pojas, tko god da ga bude držao u sljedećim godinama.

Poraz bi pak Hrgi donio velik pad u karijeri. Opet bi se morao boriti sa slabije rangiranim borcima, a znamo koliko je zbog određenih prepreka imao problema u pronalaženju protivnika koji bi zadovoljili i njega samog, ali i sve njegove navijače.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider