FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Dvije su opcije za dalje

Jedan od najkontroverznijih ljudi boksa usporedio Furyja s najvećima: ''Za mene je to nezaboravno''

Britanski boksač Tyson Fury (31) osvojio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji nakon što je u Las Vegasu tehničkim nokautom u sedmoj rundi pobijedio branitelja naslova Amerikanca Deontayja Wildera (34).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tyson Fury je zadivljujućom predstavom zaustavio Deontaya Wildera u sedmoj rundi borbe te nakon 14 mjeseci i kontroverznog remija uzeo naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Posebno zadovoljan Furyjevom borbom bio je njegov promotor Bob Arum.

''Sve što imam za reći je da se Tyson Fury držao plana borbe. Možda su ga pokušali udaljiti od toga, ali je sve to izveo do savršenstva i nokautirao Wildera u sedmoj rundi. Ne možete reći da niste znali što će učiniti jer nam je sve rekao'', izjavio je Arum.

''Ne borite se s udaračem tako što plešete oko njega 12 rundi, jer se igrate s vatrom. U bilo kojem trenutku mogao bi vas pogoditi njegov najbolji udarac. Morate krenuti na njega i umoriti ga i to je Fury učinio'', dodao je.

TRENUTAK KAD JE FURY NOKAUTIRAO WILDERA

Fury je završio posao kada je serijom udaraca teško uzdrmao Wildera zbog čega je sudac prekinuo meč. Nakon toga Fury je mogao početi slaviti. I dalje je neporažen u profesionalnoj karijeri, sada ima 30 pobjeda i 1 neodlučeni ishod.

''Za mene je to jedan od nezaboravnih događaja, posebno u teškoj kategoriji. Muhammad Ali u raznim borbama s Fraizerom i Nortonom pa sjajni George Foreman koji je nokautirao Michaela Moorea s 45 godina. Sjajno se osjećam'', objasnio je Arum pa potom odgovorio na pitanje hoće li biti treće borbe.

''To pitanje treba postaviti Deontayju Wilderu. On sada može odustati i ponovno pokušati sljedeće godine. U tom slučaju će se Fury posvetiti drugim borcima. Ako želi ići naprijed, tako piše u ugovoru i to ćemo poštovati'', zaključio je.

IZJAVE NAKON OSVOJENOG NASLOVA

FURY LIZAO KRV S WILDERA

MOMENT KAD JE REAGIRAO WILDEROV TRENER

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider