FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
najavio za gol.hr - ispunio

Usputna stanica prema pojasu: Plazibat dogovorio borbu s rumunjskim autsajderom

Antonio Plazibat dogovorio je borbu u studenom protiv Raula Catinasa.

Antonio Plazibat (Foto: Glory Kickboxing)

Najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat dogovorio je sljedeću borbu, u njemačkom Bonnu borit će se u studenom protiv desetog izazivača u Gloryjevoj teškoj kategoriji Raula Catinasa.

Dolazak velike zvijezde Alistaira Overeema u poznatu promociju i njegova pobjeda protiv Badra Harija lansirali su ga na četvrto mjesto ljestvice teškaša, odnosno izgurali su Plazibata iz zaslužene borbe za titulu pa će hrvatski borac morati još malo pričekati svoj napad na pojas prvaka teške kategorije.

Deseti izazivač dok čeka pojas

Mjesto radnje je Bonn, vrijeme 19. studeni, a na drugoj strani ringa stajat će Raul Catinas, Rumunj s 48 profi borbi u svojoj karijeri. Ima samo jedan nastup i poraz prije više od godinu dana od Nordinea Mahhiedinea jednoglasnom sudačkom odlukom.

Islam Makhachev i njegov tim VIDEO Ostvareno proročanstvo Khabibovog oca, Makhachev gušenjem savladao Oliveiru i popeo se na UFC tron divider

Ima 41 pobjedu u karijeri, čak 33 nokautom i deseti je na ljestvici izazivača Gloryjeve teške kategorije. Plaza, inače službeno prvi izazivač za pojas teške kategorije u ovoj borbi, jasno je, ne može puno dobiti, naprotiv samo izgubiti, ali odlučio je izgleda biti aktivan dok iščekuje najvažniju borbu svoje karijere. Onu za pojas prvaka teške kategorije u Gloryju.

Rico najprije protiv Overeema

On je trenutačno oko struka Ricu Verhoevenu, ali pitanje je hoće li biti i kad na red dođe Plazibat, jer nizozemski prvak najprije mora proći preko iskusnog sunarodnjaka. Plazibat će u tom meču vjerojatno navijati za Verhoevena, kako se za pojas ne bi morao boriti protiv dobrog prijatelja Overeema.

Oliveira - Makhachev VIDEO Borba godine u subotu izravno na gol.hr-u: Može li Khabibov učenik ukrasti "prvaku" upražnjeni pojas? divider

"Što reći nakon svega? Da, trebao bih se boriti za titulu, ali neću. Alistair je veće ime od mene. Rico se isto želi boriti protiv njega jer nema šanse izgubiti. Taj bi meč trebao biti zezancija za njega. Naravno, uvijek se može nešto dogoditi, no shvati li ga ozbiljno, proći će kroz njega. Novac i to je to".

"Ja ću vjerojatno odraditi još jednu borbu prije nego se njih dvojica budu borili. Vjerojatno čak i na istom eventu kao oni. Možda i dvije borbe. Kao što sam rekao, što je tu je. Ja trebam nastaviti što sam radio i što govorim cijelo vrijeme. Treba pobjeđivati, prolaziti kroz ljude, nokautirati ih i doći će što treba", najavio je nedavno u intervjuu za gol.hr.

Antonio Plazibat Antonio Plazibat za gol.hr: "Ostao sam bez borbe za titulu, ali trebam nastaviti sve redom nokautirati i doći će" divider

Sad je službeno kako će ta jedna (ili dvije) borbe prije one za pojas biti Catinas koji na papiru izgleda kao autsajder, no kažu kako je najteže pobijediti kad su te već proglasili pobjednikom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider