FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SAM PROTIV DEVETORICE

Ante Delija pred novi PFL ispit: "U turniru su najjači borci izvan UFC-a, a ja vjerujem da ću ga osvojiti"

U noći s četvrtka na petak, najbolji hrvatski MMA teškaš kreće u novi lov na milijun dolara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u prošloj sezoni zastao na posljednjoj stanici, odnosno u finalu PFL-ovog teškaškog turnira, Ante Delija ovog tjedna kreće u novi pohod na vrijednu titulu, na naslov prvaka turnira desetorice teškaša, turnira koji osim titule donosi i financijsku nagradu od milijun dolara. 

Ante je već u Arlingtonu, gdje će se u grandioznoj Esports dvorani suprotstaviti Matheusu Scheffelu (15-7) iz Brazila, borcu koji je ove sezone pojačao roster promocije.

Borba je rano ujutro u petak

Najbolji hrvatski teškaš tamo se smjestio i čeka početak obaveza, koje uključuju vaganje u srijedu te borbu u noći s četvrtka na petak, negdje oko 2 sata iza ponoći. Otamo nam je i javio, da bi predstavio svoju borbu, ali i to na koji se način pripremio.

"Pripreme sam odradio u Zagrebu kod Cro Copa, a najviše sam sparirao s Ivanom Erslanom, no bio je tu i Aleksandar Rakić u pripremama za Jana Blachowicza. Odlično smo trenirali, vjerujem da sam dovoljno spreman. Prvi dio priprema sam odradio u Americi i zadovoljan sam", rekao nam je Ante koji pod Ameriku misli na Sanford MMA tim Henry Hoofta. Isti se nalazi na Floridi i jedan je od najboljih timova svijeta.

gol expired Ante Delija kreće u novi lov na milijun dolara, saznajte što ga čeka u PFL-u i kako izgleda put do finala divider

Njegov početak turnira izgleda slično prošlosezonskom. I tada ga je čekao debitant iz Brazila, koji je do PFL-a bio poluteškaš. Tim putem Ante je neugodno iznenađen te je unatoč statusu velikog favorita poražen brzim nokautom u prvoj rundi.

Dragocjeno prošlosezonsko iskustvo

Dobra lekcija da ne dozvoli tako što u ovoj sezoni turnira.

"Da, ponovno protiv Brazilca, ali najviše i je Brazilaca u turniru. Kod nas među deset ih ima četiri. Znamo da su oni jako dobri u ovom sportu. Očekujem dobru borbu, tvrdog i motiviranog protivnika. Sigurno neće biti lak posao", svjestan je što ga čeka, posebno nakon što je upoznao protivnikove kvalitete:

"Upoznat sam s protivnikom. Gledao sam neke njegove borbe. Većinom se borio u poluteškoj kategoriji. Posljednji meč imao je u teškoj i taj mu je vjerojatno najbolji u dosadašnjoj karijeri. Svi Brazilci su tvrdi jer su jednostavno gladni i željni uspjeha, a ovo je velika prilika. Ja sam spreman na sve što on nudi."

gol expired Velika pobjeda atraktivne hrvatske borkinje: Sara Luzar Smajić slavila na KSW 69 priredbi divider

Nešto je dodao i o konkurenciji koja ga čeka ove sezone. Tu su sva četiri prošlosezonska sudionika play-offa, ali i još neki dobri borci.

"Naravno da je turnir težak. Ima nas deset, izabrani su samo oni najbolji borci izvan UFC-a ili koji nemaju ugovor s drugim organizacijama. Svi su opasni, tu je Goltsov i jako opasni Ferreira, kao i Bruno Cappelozza. Isaev je otpao, ali došao je odličan neporaženi Izraelac. Naravno da se ne može znati tko će osvojiti turnir, ali vjerujem i nadam se da ću to biti ja", samopouzdano je rekao.

Još je upitan o tome kako se osjeća u PFL-u te vidi li neke promjena nakon što je prošle sezone dogurao do finala. 

"U PFL-u se osjećam sjajno. Tu sam već jako dugo. Prvu sezonu sam nastupio pa se ozlijedio, a drugu sam bio u finalu. Odlično se osjećam i odlično se odnose prema meni. Zadovoljan sam sa svim uvjetima kakve imam kod njih", potvrdio je Ante, koji je prebolio nesretnu priču s UFC-om, najvećom svjetskom organizacijom. S njima mu je propao ugovor zbog važećeg s PFL-om, no na kraju nije požalio.

Osvoji li ove godine turnir, UFC će se vjerojatno itekako potruditi dovesti ga u svoje redove. No, nešto će se svakako pitati i vrlo bogati PFL.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider