FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
DESET TEŠKAŠA U TURNIRU

Ante Delija kreće u novi lov na milijun dolara, saznajte što ga čeka u PFL-u i kako izgleda put do finala

U noći s četvrtka na petak Ante Delija ulazi u četvrtu sezonu PFL-ova turnira teške kategorije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Professional Fighters League glasi kao druga ili treća najjača MMA promocija svijeta, odmah iza UFC-a, a rame uz rame s Bellatorom. Njezin hrvatski član je Ante Delija, koji ovog tjedna po treći put ulazi u turnir teške kategorije, turnir čijem pobjedniku pripada nagrada od milijun dolara, a Ante je prošle sezone došao na jedan korak od nje.

Ante će turnir otvoriti borbom protiv Brazilca Matheusa Scheffela, a sve što vas zanima o samom turniru, njegovu formatu te o konkurenciji u kakvoj će Ante nastupiti možete saznati u nastavku teksta.

Na koji način je organiziran PFL-ov turnir?

PFL u svakoj kategoriji ima deset boraca, koji se putem dva kola nadmeću za mjesto među četiri najbolja, koji odlaze u doigravanje, odnosno play-off, gdje su onda samo dvije pobjede udaljeni od glavne nagrade, ujedno i titule sezonskog PFL prvaka.

Parove određuje sama promocija, odnosno njihovi matchmakeri. Ne postoji ždrijeb niti kriterij po kojem bi parovi bili određeni. Sve je stvar odluke same promocije.

gol expired Velika pobjeda atraktivne hrvatske borkinje: Sara Luzar Smajić slavila na KSW 69 priredbi divider

Borci ovisno o ishodu svojih borbi osvajaju bodove, putem kojih se slaže ljestvica. Pobjeda prekidom u prvoj rundi vrijedi šest bodova, u drugoj rundi pet, dok prekid u trećoj rundi vrijedi četiri boda. Pobjeda sudačkom odlukom, neovisno je li ona jednoglasna, većinska ili podijeljena, vrijedi tri boda. Također, moguće je doći do negativnih bodova, najčešće putem nezadovoljavanja težinske granice, no to je kod teškaša raritet.

Četiri borca s najviše bodova prolazi u polufinale, gdje se u četvrtfinalu prvi bori protiv četvrtog, a drugi protiv trećeg. Finalna borba održava se na pet rundi. U slučaju jednakog broja bodova poredak se odlučuje putem međusobnog ogleda, načina na koji su bodovi ostvareni ili na račun kraćeg vremena potrebnog za ostvaranje pobjede.

Tko je Antina ovosezonska konkurencija?

Veliki dio konkurencije jednak je onoj iz prošle sezone, gdje je Ante dogurao do finala. Tamo ga je savladao Bruno Cappelozza (14-5) , koji ove sezone brani svoju titulu. On je Antu savladao i u prvoj prošlosezonskoj borbi. Tada je to odradio tako da je zatekao Antu i iznenadio ga ekspresnim nokautom, dok je u finalu slavio odlukom nakon pet rundi. Ante tim putem nije bio daleko od pobjede, jednom je čak bio blizu prekida, ali Brazilac se uspio oporaviti i vratiti u borbu.

Prvi Antin protivnik je već spomenuti Matheus Scheffel (15-7). On je ovosezonska pridošlica, a do sada je nastupao u poluteškoj kategoriji. Unatoč čak sedam poraza i bez nastupa u nekoj poznatijoj organizaciji, nikako ga se ne smije otpisati. 11 pobjeda ostvario je nokautom, no isto tako je i on pet puta završen na isti način.

Među boljim borcima svakako je Denis Goltsov (27-7), Rus kojeg je Ante savladao u prošlosezonskom polufinalu, odradivši tada najbolji nastup karijere. Nažalost, još jednom je iz turnira otpao pobjednik druge sezone Ali Isaev, no tu je prošlosezonski polufinalist Jamelle Jones (12-7). Klidson Abreu (15-5) poznat je pratiteljima UFC-a, a pozornost svakako treba obratiti na Adama Keresha (5-0), neporaženog borca iz Izraela. U turniru su još izuzetno opasni brazilski gorostas Renan Ferreira (8-2), Stuart Austin (15-7) i Sam Kei (8-5).

Kad se PFL-ove priredbe održavaju?

Prva ovosezonska teškaška priredba na rasporedu je ovog tjedna, odnosno počinje točno u ponoć s četvrtka, 28. travnja na petak, 29. travnja. Zajedno s teškašima na priredbi će nastupiti borci unutar turnira perolake kategorije.

Antina borba šesta je po rasporedu, odnosno posljednja prije glavnog programa. Početak se može očekivati oko 2 sata i 20 minuta.

Druga priredba na rasporedu je 24. lipnja, dok cijeli PFL-ov raspored prvog kruga možete vidjeti OVDJE. Polufinale bi trebalo biti na rasporedu u kolovozu, no datumi zasad još uvijek nisu poznati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider