FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NA PUTU PREMA VRHU

Velika pobjeda atraktivne hrvatske borkinje: Sara Luzar Smajić slavila na KSW 69 priredbi

Sra Luzar Smajić slavila je u KSW 69 borbi protiv Natalije Baczynske.

Sara Luzar Smajić (Foto: KSW)

Veliko borilačko srce trebalo je za doći do pobjede kakvu je Sara Luzar Smajić ostvarila u svojoj najvećoj borbi do sada, ujedno drugoj unutar borilišta KSW-a.

Nakon tri runde bespoštednog rata, ona je do trijumfa protiv Natalije Baczynske došla podijeljenom odlukom sudaca te je tako nastavila svoj uspon prema vrhu europskog ženskog MMA-a.

Bila je to borba koja je svih 15 minuta provedena na nogama, gdje se Luzar Smajić pokazala kao bolja boksačica, no imala je problema s udarcima nogama njene protivnice, kao i s time što je Poljakinja svaku rundu vrlo sigurno preuzimala inicijativu.

Kretanje i količina pogođenih udaraca su presudili

Srećom, Sarino kretanje jako je dobro i upravo na račun njega je ona dolazila do prilika koje je koristila. Svakako je tijekom borbe pogađala više, no mora se priznati da je neke teške udarce primila.

Neki dojam koji se provlačio kroz sve tri runde je taj da hrvatska borkinja uistinu pogađa više, no nije se moglo pobjeći od toga da Poljakinja u svom pristupu djeluje sigurnije. Iako se kontrola sredina borilišta više ne bi trebala bodovati, teško je ponekada pobjeći od toga.

Ipak, pobjeda nije pobjegla od Sare, budući da je istu svojim pristupim, smirenošću i taktičkom disciplinom apsolutno zaslužila.

Nije bilo lako, no to se niti ne očekuje na ovoj razini, koja bi mogla biti vjerojatno najviša razina europskog MMA-a u ovom trenutku. A Sara je na putu prema njenom vrhu.

"Željela sam završiti borbu i nadam se da smo ponudile dobar show. Natalia je bila bolja na nogama nego što sam očekivala. Na kraju mogu biti sretna akcijom, pravim brawlom kakav smo odradile. Nisam se dobro osjećala u prvoj rundi, imala sam problema s distancom jer je bila agresivnija nego što sam očekivala. Manja je od mene i trebala je biti takva, ali nisam očekivala na takav način", rekla je nakon borbe Sara, dodavši nešto o budućnosti:

"Želim se boriti još barem jednom ili čak dva puta ove godine. Spremna sam kad me god šefovi pozovu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider