FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
UFC 274

VIDEO Gaethje je puno bolji udarač od Oliveire, ali imat će ozbiljan problem u tom polju

Sjajni UFC 274 pratite uživo na gol.hr-u u nedjelju od četiri ujutro i u snimci na Novoj TV kasnije kroz dan.

U glavnoj borbi večeri na UFC-u 274 Charles Oliveira uložit će svoj pojas prvaka lake kategorije protiv prvog izazivača Justina Gaethjea. Brazilac je pojas osvojio protiv Michaela Chandlera, obranio ga prvi put protiv Dustina Poiriera i u oba ta meča bio je blagi autsajder. No, ovaj put konačno će u oktogonu biti blagi favorit.

Oktogon u ATT-u Dražen Forgač: "Kavez u našoj novoj dvorani jedan je od najboljih u Europi" divider

Čovjek kojeg su nekoć smatrali jednodimenzionalnim borcem, koji ima samo BJJ pokazao je da je itekako napredovao i u ostalim segmentima slobodne borbe. Osobito u stand-upu, ali i u hrvanju. S druge strane Justin Gaethje ima puno ozbiljniji hrvački pedigre s obzirom da je bio sveučilišni sportaš, ali rijetko kad koristi svoj "kruh i vodu“.

Deset centimetara veći raspon je velika prednost za Oliveiru

"Odličan je hrvač, ali koristi ga isključivo ga kao obranu. Suparnike lomi udarcima i tempom. Hrvanje mu služi kao obrana od rušenja i priprema za ponovni napad. Rijetko kad smo ga vidjeli da on forsira borbu u parteru, vjerujem da ni ovaj put to neće biti slučaj“, smatra Zelg Galešić.

Galešić i Vrtačić MMA škola: Što može najbolji grappler u UFC-u protiv hrvački jako sposobnog Gaethjea divider

No, Gaethje koji je prije svega udarač, u tom će polju imati jedan ozbiljan problem u ovoj borbi, naime, ima deset centimetara manji raspon ruku.

"Prednost je velika, morat će konstantno ulaziti u polu-distancu Oliveiri. To će njemu odgovarati jer će Gaethje dolaziti stalno 'serviran', a vidjeli smo koliko dobro koristit svoj zadnji direkt. Mislim da će to biti ključno u Gaethjeovoj taktici, kako će ulaziti na taj direkt presretač“, kaže Igor Pokrajac.

Više pronađite u novoj epizodi Lucky Puncha

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider