FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
multimilijunski dogovori

Miočić ima još jednog izazivača za opametiti, a onda u oktogon ulazi s Joshuom!?

Do kolovoza je zakazano nekoliko velikih MMA i boksačkih mečeva, a nakon toga na red dolaze multimilijunski pregovori između borilačkih svijetova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UFC-ov prvak u teškoj kategoriji Stipe Miočić dobio je novog potencijalnog izazivača. Sjajni Rus Aleksandar Volkov popeo se visoko na novoj ljestvici izazivača.

Niti veliki Fabricio Werdum nije odolio napadima nove zvijezde UFC-ove teške kategorije. 29-ogodišnji Rus Aleksandar Volkov nokautom protiv bivšeg prvaka došao je do četvrte pobjede u četiri nastupa u najprestižnijoj organizaciji slobodne borbe. I skočio na 3. mjesto na ljestvici izazivača Stipe Miočića.

"Bila je to velika pobjeda. Veliki respekt mom protivniku Fabriciju Werdumu. On je sjajan momak, legenda našeg sporta. Ali, ja sada dolazim. Čekam borbu za naslov. Možda će to biti već u sljedećoj borbi, tko zna. Čekat ću na to i ovdje sam zbog toga", rekao je Volkov.

Volkov ima puno pravo očekivati skorašnju priliku za napad na tron. Na listi izazivača ispred njega sada su samo Francis Ngannou i Alister Overem, protiv kojih je Stipe Miočić već branio naslov. U top 5 još su Blaydes i Werdum.

Pobjedom protiv Francisa Ngannoua prije dva mjeseca, Stipe Miočić postao je jedini teškaš u povijesti UFC-a koji je tri puta obranio naslov. On će 8. srpnja po 4. put braniti pojas protiv Daniela Cormiera, aktualnog prvaka poluteške kategorije.

Aleksandar Volkov poručuje da mu je svejedno koji će mu od UFC-ovih velikana stajati preko puta oktogona.

"Nije važno tko će to biti. Želim da to bude borba za naslov prvaka. Možda bude Cormier, možda Miočić, tko zna. Ali, ja sam ovdje da bih uzeo pojas", samopouzdano tvrdi Rus.

A, svjetski boksački prvak Anthony Joshua mogao bi od UFC-a uzeti astronomski novac. Ugledni britanski dnevnik Daily Telegraph objavio je kako su čelnici UFC-a Joshui ponudili 400 milijuna eura za prelazak u UFC. Iako su čelnici najuglednije organizacije slobodne borbe podnijeli zahtjev za boksačku licencu, nije isključeno da bi se Joshua borio i prema pravilima slobodne borbe.

Stipe Miočić putem društvenih mreža već je poslao poruku "Joshua, kad god si spreman", a 28-ogodišnji Britanac dao je znakovitu izjavu za SkySports.

"Morao bih odraditi nekoliko borbi za zagrijavanje, jer moraš naučiti rušenja i takve stvari. Ali, na kraju krajeva, borba je borba. Tako da bih to napravio".

Predsjednik UFC-a Dana White sljedeće će subote uživo gledati Joshuin meč u Cardiffu za objedinjavanje titule svjetskog prvaka protiv Josepha Parkera. Njegova budućnost nakon toga, izvjesno je, bit će glavna tema svijeta borilačkih sportova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider