Košarka
SPORTOVI
Košarka
Odmoran za Novi Zeland

Zubac otkrio ključ pobjede protiv Dončićeve Slovenije: "To nas je natjeralo da isprobamo neke stvari"

Ivica Zubac nije skrivao zadovoljstvo nakon pobjede Hrvatske protiv Slovenije.

Hrvatska je potpuno nadigrala Sloveniju (108:92) na otvaranju kvalifikacijskog turnira košarkaša za Olimpijske igre koji se igra u Pireju. Takvo izdanje Luke Dončića i suigrača izazvalo je veliko razočaranje u Sloveniji, koja se sada mora vaditi protiv Novog Zelanda.

Ivica Zubac objasnio je što je bio ključ važne pobjede:

"Od starta smo htjeli biti agresivniji, postaviti ton na utakmici, to smo dosta naglašavali i to smo napravili. Utakmicu smo odigrali u svom ritmu, dogovorili smo što ćemo napadati, što ćemo braniti. Toga smo se držali cijelo vrijeme", rekao je za FIBA.Basketball.

Kapetan Dario Šarić odigrao je fantastičnu utakmicu, imao je triple-double učinak:

"Top, on je naš kapetan, naša spojka na terenu. Sve nas skupa povezuje, a mi puno vjerujemo u njega."

Zubac je imao problema s osobnim greškama, no to je na kraju ispalo odlično. Više nije morao ulaziti u igru, tako da će biti odmoran za utakmicu protiv Novog Zelanda:

"Tako je, nisam se na kraju trebao ni vraćati u utakmicu. To nas je natjeralo da isprobamo neke stvari, koje možda ne bismo isprobali. Svaka je kombinacija izgledala odlično, odmoran sam i jedva čekam Novi Zeland."

Kako ostati na zemlji kad Slovencima zabiješ više od sto koševa:

"To je samo jedna utakmica, nećemo ništa pretjerivati. Držat ćemo se svojih planova, pokušat ćemo to iskoristiti. Idemo ući maksimalno ozbiljno, biti fizička jača ekipa i siguran sam da ćemo slaviti."

Mario Hezonja i Luka Dončić Slovenci nakon teškog poraza: "Hrvati su nam održali lekciju. Dončić i društvo nisu im dorasli, kakvo razočaranje" divider

Luka Dončić Dončić otvorio dušu: "Hrvatska nas je nadigrala i zasluženo pobijedila, ovo nije bilo naše pravo lice" divider

Dario Šarić Šarićeva utakmica života! Nakon gotovo 30 godina ponovio je učinak velikog Tonija Kukoča divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider