Košarka
SPORTOVI
Košarka
pogledajte taj let!

Zakucavanje godine: Grčka zvijer "kopirala" legendarni let Vincea Cartera

Ludu NBA večer obilježio je i jedan od poteza sezone.

Giannis Antetokounmpo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U vrlo zanimljvoj NBA večeri bilo je uzbudljivo na gotovo svim parketima, pa tako i u kultnom Madison Square Gardenu gdje su se susreli Knicksi i Milwaukee Bucksi.

Bucksi su upisali pobjedu 103:89, a utakmicu su obilježile dvije stvari: teška ozljeda Kristapsa Porzingisa koja je, nažalost, završila sezonu sjajnog Latvijca, ali i spektakularno zakucavanje zvijezde Bucksa Giannisa Antetokounmpa.

''Grčki frik'' je u jednom napadu uhvatio alley-oop dodavanje suigrača i spektakularnom letu uhvatio loptu, preskočio Tima Hardawaya Jr.-a i sjajno zakucao jednom rukom. Uistinu spektakularan i rijetko viđen potez koji će sasvim sigurno naći svoje mjesto u izborima za potez sezone.

Mnoge je ovo zakucavanje neodoljivo posjetilo na legendarni let Vince Cartera preko 218 centimetara visokog francuskog centra Frederica Weisa, po mnogima najbolje zakucavanje ikad. Istina, Giannis je imao nešto lakši posao, ali i Hardaway Jr. sa svojih 198 centimetara nipošto nije zanemariva prepreka.

Inače, Carter je s 41 godinom trenutno najstariji igrač lige, ali još uvijek može poletjeti i izvesti spektakularne poteze. Osjetili su to na svojoj koži mnogi gotovo dvostruko mlađi igrači, poput Aarona Gordona koji glasi za jednog od atletski najnadarenijih igrača lige, ali ga je Air Canada svejedno ''stavio na poster''. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider