Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
Thunder opet razbio Warriorse

Orlando srušio Cavse: Hezonja među najboljima, Šarić odličan u važnoj pobjedi

Hrvatski košarkaši imali su sjajnu večer u NBA ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nastavljaju se muke viceprvaka NBA-a Cleveland Cavaliersa. Nakon teškog poraza od Houston Rocketsa koji su ih ''zaledili'' na -32, LeBron James i društvo pali su u Orlandu protiv Magica, jedne od najgorih momčadi lige koja ih je pobijedila sa 116:98.

Mario Hezonja bio je među najzaslužnijima za veliku pobjedu: počeo je u petorci i odigrao 25 minuta, a za to vrijeme zabio je 10 koševa (4/9 iz igre, 2/5 za tricu) uz šest skokova i dvije asistencije. Heroj velike pobjede bio je Jonathon Simmons s 34 koša što mu je novi rekord karijere. Magicu je ovo druga uzastopna pobjeda protiv favorizirane momčadi nakon što su dan ranije u floridskom derbiju srušili Miami Heat.

Cavse je pobjede koštalo užasno drugo poluvrijeme, a pogotovo zadnja četvrtina u kojoj su zabili svega devet koševa. Prošlosezonske finaliste predvodio je LeBron s 25 koševa i 10 skokova. Cavsima je ovo već 22. poraz u 52 utakmice; nalaze se na trećem mjestu Istoka, ali daleko od vodećeg dvojca Boston Celticsa i Toronto Raptorsa.

Raptorsi i Celticsi odigrali su u Torontu derbi Istočne konferencije, a bolji su bili domaćini koji su pobijedili 111:91. Klye Lowry je bio najbolji kod pobjednika s 23 koša, dok je Terry Rozier ubacio 18 za Boston.

Šarić i Embiid uništili Washington 

Sjajnu večer imao je Dario Šarić u pobjedi Philadelphia 76ersa protiv Washington Wizardsa. Šarić je u pobjedu 115:102 ugradio 20 koševa (8/14 iz igre, 2/4 za tricu), sedam skokova i po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Bolji je bio samo Joel Embiid koji je ubacio 27 uz 12 skokova. Wizardse, koji igraju bez ozlijeđene prve zvijezde Johna Walla, predvodio je Bradley Beal s 30 koševa. Ovo je vrlo bitna pobjeda za trenutno osme 76erse protiv četvrtih Wizardsa; zahuktali Detroit Pistonsi na devetom mjestu imaju isti broj pobjeda i samo jedan poraz manje.

Na parket je izlazio i Dragan Bender koji je počeo u petorci Phoenix Sunsa u porazu od Los Angeles Lakersa 112:93. Bender je odigrao 37 minuta i ubacio osam koševa (2/10 iz igre, 1/4 za tricu) uz šest skokova i četiri asistencije.

Thunder već drugi put ove sezone srušio prvake

Derbi večeri odigrali su Golden State Warriorsi i Oklahoma City Thunder. Thunderi su se opet pokazali kao pravi protuotrov za moćne prvake – na gostujućem parketu pobijedili su 125:105. To je već drugo slavlje Thundera nad Warriorsima ove sezone nakon što su ih u studenom na svom terenu ostavili na -17.

Igrač utakmice bio je Paul George koji je ubacio 38 koševa uz pet skokova, tri asistencije i čak šest ukradenih lopti, čime je potvrdio status trenutno najboljeg ''kradljivca'' lige. Russell Westbrook ubacio je 34 koša uz devet skokova i devet asistencija. Treći član ''velike trojke'' Carmelo Anthony doživio je ozljedu gležnja zbog koje je napustio parket nakon samo šest minuta u igri.

Warriorsima nisu pomogla ni 33 koša Kevina Duranta. Steph Curry ubacio je 21, ali uz užasnih 2/9 za tricu. Posebno inspiriran nije bio ni Klay Thompson s 12 poena, dok Draymond Green nije ni završio utakmicu nakon isključenja u zadnjoj četvrtini.

Nažalost, večer je obilježila još jedna teška ozljeda All-Star igrača. Kristaps Porzingis je ozlijedio ligamente na utakmici New York Knicksa i Milwaukee Bucksa i za njega je sezona gotova.

Bucki su slavili sa 103:89 na krilima 23 koša Giannisa Antetokounmpa koji je izveo i jedan od poteza sezone spektakularno zakucavši preko Tima Hardawaya Jr-a.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider