Košarka
SPORTOVI
Košarka
već četvrti all-star

Nova teška ozljeda u NBA-u: Navijači u New Yorku zanijemili, bez najveće zvijezde skoro godinu dana

Kristaps Porzingis nova je žrtva na košarkaškim parketima NBA lige.

Kristaps Porzingis (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Početak sezone donio je nekoliko teških ozljeda na NBA parketima, a u 2018. teško je stradao centar New York Knicksa i zvijezda prošlogodišnjeg Eurobasketa Kristaps Porzingis. Na utakmici protiv Milwaukee Bucksa, koju su gosti dobili rezultatom 103:89, Latvijac je nakon jednog skoka doskočio na nogu grčkog košarkaša Giannisa Antetokounmpa.

Takve situacije su česte u košarci i jedan od najbrojnijih uzroka ozljeda, ponekad teških. Čak 221 cm visoki Porzingis srušio se pod i uhvatio za lijevo koljeno. Kasnije je utvrđeno kako je potrgao ligamente, što znači kraj sezone za mladu zvijezdu koja je za desetak dana trebala nastupiti na utakmici All-Stara.

''Molit ću se za njega, on je više od suigrača, on je moj brat'', poručio je turski košarkaš Enes Kanter, dok je Španjolac Willy Hernangómez na Twitteru napisao: ''On je moj najbolji prijatelj s kojim sam svaki dan gotovo pet godina. Znam da ćeš se vratiti bolji nego što si bio.''

Javio se i LeBron James porukom na Twitteru: ''Želim ti sve najbolje i što brži oporavak.''

ESPN piše kako će oporavak trajati najmanje deset mjeseci, što znači kako bismo ga na parketima trebali vidjeti krajem 2018. ili početkom sljedeće godine. Velik je to udarac za ambicije Knicksa koji su se ove sezone nadali play-offu od kojeg su se sada zasigurno oprostili.

All-Star utakmica ostala je bez četvrtog izabranog igrača, jer osim Latvijca zbog ozljede na spektaklu neće biti DeMarcus Cousins, John Wall i Kevin Love, svi redom igrači koje je trebao u LA-u predvoditi LeBron.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider