Košarka
SPORTOVI
Košarka
"jedno su priče, ali to doživjeti..."

Jordanov suigrač o okrutnosti koju je trpio: "Vrijeđao me od prvog dana. Na treningu me nokautirao"

Will Perdue djelio je svlačionicu s Michaelom Jordanom od 1988. do 1993. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dokumentarac "The Last Dance" i dalje je jedna od stvari o kojoj sportski fanovi najviše pričaju u posljednja tri tjedna otkada su emitirane prve dvije epizode. Najiščekivaniji sportski dokumentarac vjerojatno svih vremena prati posljednju sezonu Chicago Bullsa u prepoznatljivom izdanju s Michaelom Jordanom, Scottiejem Pippenom i Dennisom Rodmanom, ali i događaje koji su doveli Bullse do vrhunca te u konačnici raspada.

Svakog tjedna, pa čak i dana, možemo čuti priče i anegdote raznih sudionika tog razdoblja, a jedan od njih je i Will Perdue. Centar Chicago Bullsa od 1988. do 1995. godine dao je intervju za FanSided u kojem je još jednom progovorio o psihičkom i fizičkog zlostavljanju od strane Michaela Jordana.

gol expired Sjajni napadač najavio odlazak iz Bundeslige: Dvoje velikana stoje u prvom redu divider

"Sramotio me od prvog dana. On je znao za samo dvije stvari: ACC (Atlantic Coast Conference) i Big Ten. Kada su me Bullsi draftirali, a on vidio prezime Perdue (isto ime imalo je jedno sveučilište koje nije bilo dobro u košarci) smatrao je da nisam dovoljno dobar da igram za Chicago. To me zaboljelo", ispričao je Perdue, pa potvrdio priču Horacea Granta s treninga na kojem ga je Jordan nokautirao.

"Naši treninzi su bili životinjski. Phil Jackson nas je gurao do granica limita. Stavio bi Jordana u rezervnu momčad, a mene i Pippena među startere. To je za Jordana bilo neprihvatljivo i zato je često bio nervozan pa su se događale tučnjave i sve ostalo. Jedan trening sam napravio ilegalni blok u koji se Jordan zabio. Rekao mi je da to više nikad ne ponovim, a Phil Jackson mi je odmah prišao i rekao da ponovim. Ponovio sam to i kada se ponovno zabio u mene me udario šakom u lice. Idućih nekoliko dana sam imao šljivu ispod oka", ispričao je Perdue, ali u konačnici pohvalio i zahvalio se Jordanu da ga je učinio boljim igračem.

gol expired Košarkaški stručnjak u videointervjuu za GOL.hr o tome što nas čeka: ''Bilo bi pogubno napraviti tu pogrešku'' divider

"Odmah sam shvatio da su treninzi s njim u dvorani nešto sasvim drugo. Nikada nisam iskusio ništa slično. Jedno je čuti priče o tome, ali osjetiti to iz prve ruke... Taj lik želi pobijediti u svakoj vježbi, svakom šutu, svakoj tučnjavi. Nikada to nisam vidio. Učinio me kompetitivnijim, zbog njega sam radio jače na treninzima i shvatio sam definiciju inteziteta. Pomogao mi je da ga cijenim puno više jer mislim da ljudima nije jasno koliko je teško biti toliko dobar cijelo vrijeme", zaključio je Perdue.

Peta i šesta epizoda The Last Dancea emitirat će se ove nedjelje.

gol expired Pozadina u prvom planu: Najpoznatija nogometna "igračica" uživa na obali poznatog jezera divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider