Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U velikoj formi

Sjajni napadač najavio odlazak iz Bundeslige: Dvoje velikana stoje u prvom redu

Napadač Leipziga Timo Werner na meti je Barcelone i Liverpoola…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Katalonski mediji označili su Timu Wernera (24) kao Barceloninu prvu alternativu Lautaru Martinezu. Ako shvati da ne može iščupati Argentinca iz ralja Intera, Barca će se okrenuti napadaču RB Leipziga.

Da bi Werner uskoro mogao napustiti Leipzig i Njemačku, dao je naslutiti odgovorom na pitanje razmišlja li o transferu u Bayernu, u kojem na mjestu prvog napadača vedri i oblači Robert Lewandowski.

gol expired KVIZ: Koliko znate o našem najvećem derbiju? 10 pitanja za test vašeg znanja divider

"Bayern je sjajan klub, ali o tome ne trebamo razgovarati. Iako bi mi promjena sredine u jednom trenutku mogla biti interesantna, radije bih u neki inozemni klub", kazao je njemački reprezentativac u razgovoru za Bild.

"Izazov igranja u nekoj jakoj inozemnoj ligi više me privlači nego ostanak u Bundesligi. Naravno, također je važno da postoji međusobno poštovanje, da me taj klub želi. Uostalom, zbog toga sam izabrao Leipzig i stoga ću birati takav kluba kada se odlučim za sljedeći korak u karijeri“, poručuje Werner, koji je u Leipzig stigao u ljeto 2016. iz Stuttgarta, gdje je debitirao kao profesionalac 2013.

gol expired Pozadina u prvom planu: Najpoznatija nogometna "igračica" uživa na obali poznatog jezera divider

Werner je trenutačno drugi strijelac Bundeslige s 21 golom, upisao je i sedam asistencija. Vodeći topnik elitne njemačke lige je Lewandowski. Poljak je postigao četiri gola više, ali ima i četiri asistencije manje od Wernera.

gol expired Košarkaški stručnjak u videointervjuu za GOL.hr o tome što nas čeka: ''Bilo bi pogubno napraviti tu pogrešku'' divider

Werner ima ugovor s Leipzigom do lipnja 2023. godine, a otkupna klauzula iznosi 60 milijuna eura. Barcelona ga prati već duže vrijeme. Navodno je početkom ožujka došlo i do prvog kontakta čelnika Barcelone s Wernerovim ocem. 

gol expired Tyson objavom uzrokovao "pad" društvenih mreža: Pogledajte tu brzinu i bombe koje baca s 53! divider

Ramon Planes i Eric Abidal bili su na utakmici Leipziga i Tottenhama u osmini finala Lige prvaka. Spekulira se da je tada došlo do kontakta. Koincidencija je očita. Barca nije jedina zainteresirana. Wernera budno prati i Liverpool. Ako Barca bude predugo čekala Martineza, Werner bi mogao put Anfielda.

Liječnik Vatrenih tvrdi:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider