Košarka
SPORTOVI
Košarka
PREPOROĐEN U INDIANI

VIDEO On je prvi asistent i najatraktivniji igrač NBA lige: Pogledajte kompilaciju igrača koji ove godine diže publiku na noge

Senzacionalni Tyrese Haliburton osvojio je i one najžešće NBA sladokusce, koji i dalje sa sjetom gledaju na izvedbe Magica Johnsona i Jasona Williamsa.

Tyrese Haliburton (Foto: Afp)

Kakav sjajan trenutak za karijeru Tyresea Haliburtona se dogodio u veljači prošle godine, kad je razmijenjen iz Sacramento Kingsa u Indiana Pacerse.

12. izbor drafta 2020. godine igrao je dobro u glavnom gradu Kalifornije, no u novom dresu je podigao kvalitetu svojih partija te postao jedan od ključnih igrača Pacersa prošle sezone. 

Glavni igrač Pacersa igra efikasno i atraktivno, a istovremeno sigurno

Nažalost, njegove ozljede, zbog kojih je propustio 26 utakmica, koštale su ih mjesta u doigravanju. Njegova sezona je unatoč tome bila sjajna. Postao je 15. igrač u povijesti s double double prosjekom poena i asistencija, ali i prvi koji je napravio s 40% šuta za tri poena. 20.7 poena i 10.4 asistencija bio je njegov učinak.

Ove sezone sve je to podigao. Jednostavno oduševljava u dresu Pacersa, a posebno je atraktivan njegov stil igre po pitanju vođenja lopte, ali i asistencija.

Trenutno je na prosjeku od 25.4 poena i 12.1 asistencije uz 3.9 skokova po utakmici. Tražite još impresivnije? Sve to uz samo 2.5 izgubljene lopte po susretu. Drugi asistent lige, Tre Young je na 10.4 asistencija i 3.9 izgubljenih lopti po susretu.

Ako zadrži prosjek ući će u povijest jer nitko još od Johna Stocktona 1995. godine nije završio sezonu s prosjekom od preko 12 asistencija po utakmici.

All Stars je siguran, no može li i više?

Pacersi su trenutno na omjeru 9-6 i čini se da ih doigravanja ove sezone neće zaobići, a ne bi trebao niti Tyresea zaobiči nastup na All Stars utakmici.

Naravno, sve ovo što smo napisali ne bi imalo smisla bez nekog kvalitetnog video dokaza, a za to se pobrinula NBA liga, objavivši kompilaciju nekih ponajboljih akcija kojima je izludio svoje suparnije te podsjetio na bravurozne minijature dva vjerojatno najveća "španera" u povijesti lige, Magica Johnsona i Jasona Williamsa.

Kompilaciju pogledajte OVDJE, a ne sumnjamo da ćete nakon nje pogledati i pokoju utakmicu Pacersa više nego što ste namjeravali. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX