Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bogdanović ili Zubac?

Okupljanje košarkaša pred kvalifikacije za Olimpijske igre: Tko će od NBA igrača biti na raspolaganju?

Veljko Mršić okupio je hrvatsku košarkašku reprezentaciju uoči kvalifikacijskog turnira za OI.

Nakon osvajanja naslova sa Zadrom, Veljko Mršić preselio je u ulogu izbornika i objavio konačan popis igrača na koje računa za splitske kvalifikacije.

Sa šireg popisa zbog ozljeda su otpali Kruno Simon, Dragan Bender i Luka Šamanić. Ante Žižić i Mario Hezonja doći će kada završe sa klupskim obvezama u Maccabiju i Panathinaikosu, a Roko Ukić dobio je koji dan predaha.

I dalje je glavno pitanje tko će od NBA igrača biti na raspolaganju Mršiću. Bit će to Ivica Zubac ili Bojan Bogdanović, a mala je vjerojatnost da će put Splita i Dario Šarić.

gol expired Dončić će igrati za Sloveniju ovo ljeto, a poslije ga čeka ugovor težak više od 200 milijuna dolara divider

"Vidjet ćemo što će tu biti. Ako prođu Sunsi, Clippersi, onda će se Planinić priključiti reprezentaciji", rekao je izbornik košarkaške reprezentacije.

Reprezentacija će se na početku pripremati u Opatiji. Izbornik Mršić od subote planira krenuti s treninzima, a prvo ih čekaju pripremne utakmice sa Slovencima u Rijeci i Ljubljani.

Nakon toga sele u Split gdje će biti i zadnja provjera protiv Portorika. Do tada bi reprezentacija trebala biti u punom sastavu, spremna za utakmice protiv Brazila i Tunisa u lovu na Olimpijske Igre.

Hrvatska se opet susreće s Acom Petrovićem

"Prije dvije godine na predstavljanju rekao sam da ćemo biti momčad sa kojom će se naši navijači ponositi, koji će ostvaljati srce na terenu i to nam je osnovni cilj", rekao je Veljko Mršić pa dodao.

"Uvijek su na terenu dvije momčadi i nekad je neko malo bolji, a na nama je da damo sve od sebe da budemo pravi", kazao je.

Kvalifikacijski turnir u Splitu, Hrvatska otvara 30. lipnja utakmicom protiv Brazila kojeg vodi Aleksandar Petrović, a već dan kasnije Hrvatsku čeka susret protiv Tunisa.

U drugoj skupini su Njemačka, Rusija i Meksiko, a samo dvije najbolje momčadi iz svake skupine idu u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider