Košarka
SPORTOVI
Košarka
Otpala sedmorica

Mršić odabrao 16 imena s kojima lovi vizu za Olimpijske igre

Otpala sedmorica

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatskih košarkaša Veljko Mršić objavio je popis igrača s kojima će pokušati izboriti Olimpijske igre u kvalifikacijama od 29. lipnja do 4. srpnja u Spaladium Areni. Na današnjoj konferenciji za medije objavio je skraćeni popis sa 16 imena s kojima će pokušati čekirati vizu za Tokio.

Hrvatsku će predstavljati Roko Ukić, Roko Rogić, Toni Katić, Filip Krušlin, Luka Babić, Toni Perković, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Pavle Marčinković, Željko Šakić, Dario Šarić, Ante Žižić, Miro Bilan i Ivica Zubac.

Otpala sedmorica

Mršić se zbog ozljeda morao zahvaliti Simonu, Benderu i Šamaniću, a sa šireg popisa prekrižio je još Gnjidića, Tišmu, Perasovića i Planinića.

Je li dobro odabrao, saznat će već idući tjedan kad Hrvatsku očekuju dva ispita sa Slovencima, prvi 16. lipnja u Rijeci i drugi dva dana kasnije u Ljubljani. Taj drugi susret mogao bi zaigrati i Luka Dončić s obzirom na to da je potvrdio nastup za Sloveniju ovo ljeto. Poslije te provjere očekuju nas dvije utakmice s Portorikom.

Hrvatska će biti bez Bojana Bogdanovića, Darija Šarića i Ivice Zupca zbog vjerojatnih obveza u NBA ligi, a start priprema propustit će i Filip Krušlin, zbog problema s ozljedom te Hezonja i Žižić koji se u Grčkoj, odnosno Izraelu bore za naslov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider