Košarka
SPORTOVI
Košarka
Novčanice...

Dončić će igrati za Sloveniju ovo ljeto, a poslije ga čeka ugovor težak više od 200 milijuna dolara

Malo tko bi nastupio za reprezentaciju u ovoj situaciji, ali Luka očito zna nešto što mi ne znamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Dončić danas je potvrdio svoj nastup za Sloveniju na Olimpijskim igrama. Vrlo pohvalno za igrača njegova kalibra što će pokušati pomoći svojima do plasmana u Tokio, a kad se uzme u obzir da bi ovo ljeto mogao potpisati novi superugovor s Mavericksima, taj je potez za još veću pohvalu.

Mnogi igrači preskočili bi kvalifikacije i mogući nastup na OI-ju dok produljenje ne bude službeno, međutim ne i Luka. Dončić ipak nije toliki domoljub, njegov novi ugovor bit će veći od 200.000.000 dolara, ali očigledno on zna nešto što mi ne znamo.

A to je da će mu Mavsi ponuditi super-max ugovor bez obzira na sve. Ugovor će glasiti na pet godina i bit će težak, procjenjuje se, 201.000.000 dolara i postat će valjan od sezone 2022./2023.

Mogao bi ga potpisati u kolovozu

Službeno bi ga mogao potpisati od 6. kolovoza te će postati tek drugi igrač koji će poslije svoje uvodne tri sezone u NBA-u potpisati takav ugovor. Prvi je bio Derrick Rose 2011. godine. Običaj je da se taj ugovor daje rookiejima isključivo osvoje li nešto veliko na individualnoj razini, nagradu za MVP-a, obrambenog igrača godine ili bude li uvršten u All-NBA momčad sezone.

Rose se 2011. godine kvalificirao osvojivši nagradu za najkorisnijeg igrača lige, a Luka će svoju kartu čekirati vjerojatnim uvrštenjem u All-NBA momčad sezone.
Dovoljna referenca njegovu gazdi je činjenica da je bio sjajan u doigravanju, a zaključavanje takvog talenta na pet ili šest godina izgleda kao dobar posao bez obzira na to koliko će ga platiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider