Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hrvati u fokusu

Ukić najavio nastavak NBA sezone: "Zubac će imati daleko najveću ulogu"

U Splitu nas čeka rekorder po broju nastupa za hrvatsku reprezentaciju, i čovjek koji je dvije godine igrao u NBA ligi, Roko Leni Ukić.

Četiri i pol mjeseca nakon što je pandemija koronavirusa zaustavila NBA, najjača košarkaška liga svijeta noćas se vraća u pogon.

U Splitu nas čeka rekorder po broju nastupa za hrvatsku reprezentaciju, i čovjek koji je dvije godine igrao u NBA ligi, Roko Leni Ukić.

Roko, od koga očekujete najviše od naših u NBA-u? Bogdanović je nažalost zbog operacije otpao.

gol expired NBA cirkus noćas se vraća u pogon: "Ovo je ludo, do jučer nitko ne bi vjerovao" divider

„Mislim da će Ivica Zubac imati daleko najveću ulogu u svojoj momčadi. Sigurno i Dario Šarić, no njegova momčad ima male šanse za duži boravak u Disneylandu tako da je najrealnije od Zubca očekivati neke ozbiljnije minute i ozbiljnije partije“, kaže Ukić.

Komplicirana organizacija natjecanja stajat će NBA ligu oko 150 milijuna dolara, i uz to ostat će bez prihoda od gledatelja. I opet će im se isplatiti! Nevjerojatna je komercijalnost NBA-a?

gol expired Messi dobio senzacionalnu ponudu velikana: Nevjerojatna plaća, a ugovor na četiri godine divider

„Podaci koje ste iznijeli govore sami za sebe. NBA liga je uz nogometu Ligu prvaka najisplativija liga, tako da oni sigurno imaju svoju računicu. Možda će sad i nešto izgubiti, no u budućnosti će sve nadoknaditi. Za njih se u financijskom smislu ne treba bojati.“

Vi ćete u novoj sezoni igrati za Cedevitu, po treći put u karijeri. Zašto opet Cedevita?

„Vrlo jednostavno. Kad nakon 20 profesionalnih sezona, dobijete poziv od momčadi koja igra Eurokup, koja je posložena od vrha do dna, ne razmišljate previše. Hvala svima u Cedeviti koji su prepoznali da ja mogu pridonijeti.“

gol expired Veliki problemi uoči nastavka Lige prvaka: Barcelona u teškoj situaciji, stigla loša vijest za Katalonce divider

I za kraj reprezentacija: jeste li se čuli s izbornikom ili suigračima, nadate li se najjačem sastavu u olimpijskim kvalifikacijama iduće godine?

„Naravno da se čujemo redovito. Sa svima sam u kontaktu. Znamo svi što nas čeka. Prioritet je da sport krene, da se vratimo u natjecateljsku formu, pa ćemo razmišljati o natjecanjima koje slijede pa i o kvalifikacijama za Olimpijske igre“, zaključio je Ukić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider