Četiri i pol mjeseca nakon što je pandemija koronavirusa zaustavila NBA, najjača košarkaška liga svijeta noćas se vraća u pogon.

U Splitu nas čeka rekorder po broju nastupa za hrvatsku reprezentaciju, i čovjek koji je dvije godine igrao u NBA ligi, Roko Leni Ukić.

Roko, od koga očekujete najviše od naših u NBA-u? Bogdanović je nažalost zbog operacije otpao.

„Mislim da će Ivica Zubac imati daleko najveću ulogu u svojoj momčadi. Sigurno i Dario Šarić, no njegova momčad ima male šanse za duži boravak u Disneylandu tako da je najrealnije od Zubca očekivati neke ozbiljnije minute i ozbiljnije partije“, kaže Ukić.

Komplicirana organizacija natjecanja stajat će NBA ligu oko 150 milijuna dolara, i uz to ostat će bez prihoda od gledatelja. I opet će im se isplatiti! Nevjerojatna je komercijalnost NBA-a?

„Podaci koje ste iznijeli govore sami za sebe. NBA liga je uz nogometu Ligu prvaka najisplativija liga, tako da oni sigurno imaju svoju računicu. Možda će sad i nešto izgubiti, no u budućnosti će sve nadoknaditi. Za njih se u financijskom smislu ne treba bojati.“

Vi ćete u novoj sezoni igrati za Cedevitu, po treći put u karijeri. Zašto opet Cedevita?

„Vrlo jednostavno. Kad nakon 20 profesionalnih sezona, dobijete poziv od momčadi koja igra Eurokup, koja je posložena od vrha do dna, ne razmišljate previše. Hvala svima u Cedeviti koji su prepoznali da ja mogu pridonijeti.“

I za kraj reprezentacija: jeste li se čuli s izbornikom ili suigračima, nadate li se najjačem sastavu u olimpijskim kvalifikacijama iduće godine?

„Naravno da se čujemo redovito. Sa svima sam u kontaktu. Znamo svi što nas čeka. Prioritet je da sport krene, da se vratimo u natjecateljsku formu, pa ćemo razmišljati o natjecanjima koje slijede pa i o kvalifikacijama za Olimpijske igre“, zaključio je Ukić.