Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima jedna kvaka

Messi dobio senzacionalnu ponudu velikana: Nevjerojatna plaća, a ugovor na četiri godine

Inter iz Milana spreman je ponuditi Lionelu Messiju bajoslovni četverogodišnji ugovor iako je ušao u 34. godinu života...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Inter ne odustaje od Lionela Messija. Milanski klub, koji je u vlasništvu kineskih ulagača, pripremio je čak 260 milijuna eura kako bi istrgnuo Argentinca iz zagrljaja Barcelone. Informacije o novom napadu Intera na Messija objavila je talijanska Gazzetta dello Sport.

S druge strane, Katalonci su u procesu pregovora s Messijem oko produljenja ugovora. Prije nekoliko tjedana, u trenutku nove velike krize koja se otvorila na Camp Nou, kada je postalo jasno da će Real postati prvak Španjolske, pojavile su se informacije u španjolskim medijima kako razočarani Messi razmišlja o odlasku.

Navodno mu je dosta neuspjelih projekata i stvorene percepcije u široj javnosti da zapravo on određuje politiku Barcelone te dovodi igrače i trenere, a ne uprava na čelu s predsjednikom.

gol expired Veliki problemi uoči nastavka Lige prvaka: Barcelona u teškoj situaciji, stigla loša vijest za Katalonce divider

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu nedavno je izjavio kako je siguran da će Messi ostati na Camp Nouu. Međutim, činjenica je da Messi još nije produljio ugovor koji mu istječe u ljeto 2021.

Krajem godine proširile su se spekulacije kako Messiju u ugovoru stoji klauzula da može napustiti Camp Nou kad god mu se prohtije, i to bez odštete, a što su čelnici Barcelone između redova potvrdili.

Bartomeu je dao simptomatičnu izjavu u osvrtu na spomenute spekulacije. Kazao je da je Messi zbog svega što je dao katalonskom klubu zaslužio imati odriješene ruke, ali i da je siguran da će zaključiti karijeru u Barci.

gol expired Popularna britanska FB stranica ''trolala'' Tottenham pa grubo uvrijedila splitski Hajduk divider

U Interu se očito nadaju da bi Messija mogli dobiti bez odštete, ako ne prije, onda u ljeto sljedeće godine. Ako se to dogodi, navodno su mu spremni ponuditi četverogodišnju plaću u iznosu od 260 milijuna eura bruto. U Italiji su značajno smanjili poreze na plaće nogometaša pa bi Messi zarađivao 50 milijuna eura godišnje, što je, primjerice, 19 milijuna više od plaće Cristiana Ronalda u Juventusu.

Spekulira se da Messi u ovom trenutku u Barceloni zarađuje oko 50 milijuna eura neto godišnje, što je svjetski rekord. U bruto iznosu Messi Barcu stoji 100 milijuna godišnje. Dakle, Inter mu u jeku velike krize nude ista, astronomska primanja, ali i četverogodišnji ugovor.

gol expired Guardiola se pojačava: Man City dogovorio dva transfera, oteo mladu nadu Realu i Barci divider

Treba imati na pameti da je Messi u lipnju napunio 33 godine života, a kada mu istekne trenutačni ugovor s Barcom, imat će 34 godine. Dakle, nije baš u cvijetu igračke mladosti, no u Interu su mu ipak spremni ponuditi bajoslovni ugovor, prema kojem bi gotovo sigurno i s 38 godina na leđima bio najplaćeniji nogometaš na svijetu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider