Košarka
SPORTOVI
Košarka
Mjehur u Disneylandu

NBA cirkus noćas se vraća u pogon: "Ovo je ludo, do jučer nitko ne bi vjerovao"

U Disneylandu u Orlandu liga je sagradila zaštićeni mjehur, unutar kojeg će se u tri različita objekta odigrati ostatak sezone NBA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čekanje je gotovo! Četiri i pol mjeseca nakon što je pandemija koronavirusa zaustavila NBA, najjača košarkaška liga svijeta noćas se vraća u pogon. Ali u puno drugačijem ruhu nego smo navikli.

Austin Rivers, igrač Houston Rocketsa:

"Ovo je ludo, čovječe! Igramo košarku tijekom pandemije i to u Disneylandu! Zamislite da sam vam ovo rekao prije par godina - svi bi mislili da se šalim ili da sam popio previše."

No tako izgleda novo NBA normalno. U Disneylandu u Orlandu liga je sagradila zaštićeni mjehur, unutar kojeg će se u tri različita objekta odigrati ostatak sezone. Prvo slijedi 8 utakmica skraćenog regularnog dijela, nakon kojeg će od 22 ekipe ostati njih 16 koje će igrati playoff.

gol expired Messi dobio senzacionalnu ponudu velikana: Nevjerojatna plaća, a ugovor na četiri godine divider

Anthony Davis, košarkaš Los Angeles Lakersa:

"Pauzirali smo 4 mjeseca i želimo iskoristiti ove utakmice kako bi podignuli formu prije playoffa. Tako da ćemo tretirati ove susrete kao one u regulranoj sezoni, kao da nam je ostalo 8 utakmica u regularnom dijelu i izaći ćemo igrati košarku u našem stilu."

Da bi se uopće zaigrala košarka, igrači i stručni stožeri posljednjih mjesec dana zatvoreni su u kompleksu u Orlandu, pod najstrožim epidemiološkim mjerama.

Adam Silver, povjerenik NBA lige:

"Svatko tko se nalazi u kampusu je testiran na dnevnoj bazi, poduzimaju se nevjerojatne mjere opreza. Jedino vrijeme kada igrači ne nose maske je dok igraju košarku. A ukoliko netko na testu bude pozitivan, pozorno ga se prati. Ljude koji tek dolaze stavljamo u karantenu, tako da mislimo da smo uspostavili plan koji bi trebao raditi."

Plan je to koji ligu puno i košta - točno milijun i pol dolara na dan. Jer osim u sigurnosne mjere, uložilo se puno da izoliranim NBA zvijezdama ne bude dosadno uz kampusu.

Austin Rivers, igrač Houston Rocketsa:

"Možemo otići kuglati, igrati golf, plivati, voziti se brodom, pecati. Izbor igračima - stvarno je liga uložila maksimalno. Tako da je poprilično zabavno tu."

gol expired Hajduk žestoko opleo po HNS-u i najavio borbu: Uvijek u korist Dinama, a odlučuju osuđenici divider

Zabava se noćas konačno seli na parket, a čast da prvi proparaju mrežice na restratu pripala je Pelicansima i Utah Jazzu. Potonji nažalost do kraja sezone neće moći računati na Bojana Bogdanovića, koji se u Hrvatskoj oporavlja od operacije desnog šuterskog zloba. No hrvatsku čast u Orlandu branit će Zubac, Hezonja, Šamanić i Dario Šarić, koji ovako vidi favorite na naslov.

Dario Šarić, igrač Phoenix Sunsa:

"Na istoku Milwaukee stvarno igra dobro, stvarno su - imaju visinu i dužinu kako se kaže, ogromni su svi igrači. A s ove strane bit će zanimljivo - dvije ekipe iz LA-a ne triba previše spominjat, oni su možda glavni favoriti."

I baš se Lakersi i Clippersi večeras sastaju u naijščekivanijem dvoboju prvog dana. Tribine će biti prazne, ali gledatelja će biti pregršt - barem onih pred malim ekranima koji su nakon 142 dana čekanja konačno dočekali - povratak NBA-a.

Roko Ukić o odlasku u Cedevitu i nastavku NBA lige


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider