Košarka
SPORTOVI
Košarka
"hvala lakersima"

Suigrači nahvalili Zupca i objasnili koliko im znači: Otkad je došao, momčad je znatno napredovala

U Los Angeles Clippersima kao da ne mogu vjerovati kakvog su igrača dobili.

Galerija Ivica Zubac i Patrick Beverly (Foto: AFP) Ivica Zubac (Foto: AFP) Ivica Zubac (Foto: AFP) +3 Ivica Zubac (Foto: AFP)

Ivica Zubac napustio je Los Angeles Lakerse i otišao u gradske rivale Clipperse prije više od mjesec dana, a reakcije na taj posao još se ne stišavaju.

Lakersi su Zupca dali gotovo za ništa; navijači upravi nikad nisu oprostili taj potez, a njihovi gradski rivali ne mogu vjerovati kakvog su igrača dobili praktički besplatno. Potvrdio je to i Patrick Beverly, jedan od najiskusnijih u momčadi Clippersa.

"Nije jedan od onih koji se boje da će netko zakucati preko njih. Ja i Shai (Gilgeous-Alexander) radimo pritisak i šaljemo protivnike Zupcu, a Zu čisti", rekao je za američki The Athletic.

"Hvala Lakersima"

Beverly je poznat kao sjajan obrambeni igrač, ali i veliki trash-talker. U svom stilu prokomentirao je potez gradskih rivala.

''Skidam kapu Zupcu, nisam znao da je toliko dobar dok nam nije došao. On je vrlo bitan u našim planovima. Hvala Lakersima, cijenimo to", rekao je.

Otkad je Zubac debitirao za novu momčad, Clippersi su ostvarili omjer 9-4. Hrvatski centar u tim je utakmicama igrao prosječno 20,3 minute, a ostvario je učinke od 9,4 koša (48 posto šuta iz igre), 7,8 skokova, 1,8 asistencija i 0,8 blokada po utakmici.

''Zubac efekt'' najviše se vidi u defanzivnim izvedbama momčadi od njegova dolaska. Prema analizi The Athletica, Clippersi su do njegova dolaska imali obrambeni rejting – broj primljenih koševa na 100 napada – 110,2, što je bilo dovoljno tek za 19. mjesto u NBA-u. Sa Zupcem u petorci, skočili su do 11. mjesta s učinkom 108,8.

"Zubac je razlog zbog kojeg smo se unaprijedili"

''Imamo čuvara obruča. Točka. Montrezl Harrel radi to povremeno, ali Zubac je pravi čuvar reketa, odličan je u tome. Zato smo se unaprijedili", rekao je trener Doc Rivers, koji se ove sezone može pohvaliti fenomenalnim trenerskim učinkom. Sa Zupcem je dobio još jednog jakog aduta u svojim taktičkim planovima.

"Jako je dobar u obrani pick and rolla. Može jako dobro zaštiti obruč, zna kako koristiti tijelo. Radi odlične stvari za nas'', pohvalio ga je još jedan iskusan suigrač – 30-godišnji Talijan Danilo Gallinari, ove sezone drugi strijelac momčadi s 19,3 koša po utakmici.

Clippersi moraju odigrati još 13 utakmica u regularnoj sezoni i čvrsto drže osmo mjesto koje vodi u playoff. Deveti Sacramento ima šest pobjeda manje i samo teoretske šanse za prestizanje Clippersa.

Kada bi playoff počeo danas, Clippersi bi igrali protiv aktualnih prvaka Warriorsa, ali još imaju prilike osigurati bolji ždrijeb - šesti Utah Jazz i sedmi San Antonio Spursi imaju jednak broj pobjeda kao i momčad iz Los Angelesa. Borba za što bolju poziciju na Zapadu bit će ''krvava''…

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider