Košarka
SPORTOVI
Košarka
bitka za los angeles

Zubac se vratio: Navijači Lakersa ovacijama dočekali neprežaljenog Hrvata, trener sipao komplimente

Zubac je sudjelovao u novom teškom udarcu koji su Clippersi zadali Lakersima i pritom dobio ovacije protivničkih navijača.

Ivica Zubac (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ivica Zubac vratio se pred navijače Los Angeles Lakersa prvi put nakon tradea u kojem je završio u gradskim rivalima Clippersima.

Hrvatski centar ostao je u dobrom sjećanju navijača Lakersa, pa ne čudi što su ga dočekali glasnim ovacijama. Mnogi još ne mogu preboljeti odlazak omiljenog igrača, a ne stišavaju se kritike na račun uprave kluba, koja ga je zamijenila za gotovo ništa.

Clippersi su u gradskom derbiju pobijedili Lakerse 113:105 i sveli njihove šanse za playoff na matematičku teoriju.

Zubac nije puno igrao iz taktičkih razloga – Lakersi su forsirali niske postave bez klasičnog centra, pa je Zubac dobio 14 minuta i iskoristio ih za sedam koševa i četiri skoka. Nije to ništa neobično u Clippersima, momčadi bez velikih zvijezda koja često rotira igrače prilagođavajući se protivniku.

Trener nahvalio Zupca, on uzvratio navijačima na toplom dočeku

Zubac se dobro snašao u novoj momčadi, a dobio je i pohvale trenera Doca Riversa.

''Volim ga, njegovu fizičku građu i sposobnost pick and rolla, a i bolji je egzekutor i dodavač nego što sam mislio. Bit će mnogo bolji za godinu ili dvije, ali i sad je dobar", sipao je komplimente Rivers.

Zubac je uoči utakmice govorio o kvalitativnoj razlici između dviju momčadi iz LA-a i dobio mnoge poruke podrške navijača svog bivšeg kluba. Clippersi su posljednjih godina osjetno bolja momčad od slavnih gradskih rivala, što jasno pokazuje i statistika – u posljednjih 25 bitki za Los Angeles Lakersi su slavili samo pet puta.

Nakon utakmice oglasio se i Zubac te uzvratio navijačima Lakersa za topao doček.

"Cijenim navijače Lakersa i uvijek ću ih cijeniti. Podržavali su me tijekom tri godine u Lakersima i uvijek ću imati ljubavi za njih."

LeBron najbolji kod Lakersa, Sunsi iznenadili Buckse

Danilo Gallinari bio je najbolji pojedinac Clippersa, koji su imali status gostujuće momčadi, s 23 koša. Kod Lakersa nabolji je bio LeBron James s 27 koševa, osam skokova i šest asistencija, a Rajon Rondo je upisao triple-double sa 24 poena, 10 skokova i 12 asistencija.

Clippersi zauzimaju sedmo mjesto Zapadne konferencije, a Lakersi su deseti.

Phoenix Sunsi sinoć su kod kuće svladali prvu momčad Istoka Milwaukee Buckse sa 114:105, a do slavlja ih je predvodio Kelly Oubre Jr., koji je utakmicu završio s 27 koševa, 13 skokova i tri blokade. Devin Booker ubacio je 22 koša, a Dragan Bender je u 12 minuta ostao bez pogodaka, ali je upisao tri skoka, dvije asistencije i dvije blokade.

Giannis Antetokounmpo je sa 21 poenom, 13 skokova i šest asistencija bio najbolji kod Bucksa.

New York Knicksi upisali su još jedan poraz, sa 115:108 su ih svladali domaći Sacramento Kingsi. Buddy Hield je predvodio Kingse sa 28 koševa, dok je Harrison Barnes dodao 22. Najbolji strijelac utakmice i Knicksa bio je rookie Allonzo Trier s 29 koševa. Mario Hezonja nije ulazio u igru za New York.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider