Košarka
SPORTOVI
Košarka
Košarkaši priredili senzaciju

Srbi ovo nisu očekivali: "Hrvati su demonstrirali silu, premlatili su uspavane Slovence"

Hrvaska je pobjedom protiv Slovenije otvorila kvalifikacije za Olimpijske igre.

Hrvatska - Slovenija (Foto: Tonci Vlasic/Cropix)

Hrvatska je visokom pobjedom protiv Slovenije (108:92) otvorila kvalifikacijski turnir košarkaša za Olimpijske igre. Vrhunska predstava naših košarkaša protiv Luke Dončića i društva je glasno odjeknula u susjedstvu, malo tko je očekivao ovakav ishod.

"Katastrofa Slovenije u Pireju! Hrvatska demolirala Dončića i ekipu u kvalifikacijama za OI u Parizu", stoji u naslovu srpskog Kurira, koji piše da su Slovenci sve nade položili u Dončića, kojem ništa nije išlo od ruke.

"Hrvati razbili Slovence u kvalifikacijama za Pariz: Dončić i Nebo nemoćni, meč obilježio prekid", piše Nova.rs, koja se između ostalog osvrnula na nesvakidašnju situaciju na parketu u Pireju. Skoro pola sata trajao je prekid jer semafor nije radio.

"Kakva senzacija! Hrvatska demolirala Sloveniju i Dončića, ubacila im 108 poena i udaljila ih od OI-ja u Parizu", piše srpski Telegraf.

"Dončić privatizirao, Slovenija doživjela debakl kakav ne pamti", piše Mozzart Sport o velikoj pobjedi hrvatskih košarkaša u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Dončić nije briljirao protiv Hrvatske

Tvrde da gotovo nitko nije mogao očekivati ovakav ishod utakmice.

"Tko je ovako nešto mogao predvidjeti? Realno, malo tko, ako itko. Umjesto rutinskog trijumfa Slovenije, demonstracija sile Hrvatske. Slikovito govoreći, momci Josipa Sesara premlatili su uspavane i bezenergične Slovence."

Posebno su se osvrnuli na Luku Dončića, za kojeg kažu da je privatizirao utakmicu protiv Hrvatske.

"Dončić je odlučio napraviti ono što uvijek radi, da potpuno privatizira ekipu i stavi je u svoju službu. Samo što je sad otišao i korak dalje. Bio je uvjerljivo najefikasniji u svom taboru, ali su mu postoci bili osuđujući.

Ipak, treba mu odati priznanje. Mogao je sada biti na nekoj tropskoj plaži, ali umjesto toga se petnaestak dana nakon završetka klupske sezone, vidno umoran, istrošen i pohaban, odlučio staviti u službu nacionalne momčadi. Samo je pitanje koliko takav Luka koristi Sloveniji. Zasad djeluje da bi mogao biti veći teret."

Hoće li se košarkaši plasirati na OI u Parizu?

Ukupno glasova:

Goran Filipović Junak pobjede protiv Slovenaca o problemu hrvatske košarke: "Ne zamaram se time" divider

Ivica Zubac protiv Slovenije Zubac otkrio ključ pobjede protiv Dončićeve Slovenije: "To nas je natjeralo da isprobamo neke stvari" divider

Mario Hezonja i Luka Dončić Slovenci nakon teškog poraza: "Hrvati su nam održali lekciju. Dončić i društvo nisu im dorasli, kakvo razočaranje" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider