Košarka
SPORTOVI
Košarka
ključni faktor bila bi bacanja

Shaq uvjeren da bi on i Kobe lakoćom dobili Jordanove Bullse: "Uništio bih Longleyja"

Na neka pitanja nikada nećemo dobiti odgovor, a jedno od njih je i tko bi slavio na vrhuncu svoje moći: Lakersi ili Bullsi?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još su dva dana ostala do premijere najiščekivanijeg sportskog dokumentarnog filma "The Last Dance", u kojem ćemo pratiti posljednju sezonu Chicago Bullsa s Michaelom Jordanom u postavi.

Chicago Bullsi su 1998. godine predvođeni Jordanom, Scottiejem Pippenom i Dennisom Rodmanom osvojili posljednji naslov prvaka, nakon što su u šestoj utakmici u Salt Lake Cityju slavili pobjedničkim košem MJ-a šest sekundi prije kraja.

gol expired Zvijezda Manchester Uniteda u samoizolaciji zavodi jednu od najljepših Talijanki divider

Sportski novinar Ariel Helwani razgovarao je s još jednim legendarnim košarkašem Shaquille O'Nealom o toj sezoni te općenito Bullsima i Los Angeles Lakersima na vrhuncu.

Lakersi su nekoliko mjeseci prije nego što su Bullsi stigli do naslova nanijeli Chicagu jedan od najtežih poraza u sezoni (25 razlike) nakon kojeg je Jordan izjavio.

"Mi ćemo biti u finalu, ali nisam siguran za njih."

gol expired 28-godišnji nogometaš razbio mit o koronavirusu i ispričao horor-priču: ''Pakao, najstrašnija stvar koju sam u životu doživio'' divider

Lakerse je zaustavio Jazz u konferencijskom finalu Zapada, dok su s druge strane Bullsi prošli dalje i na kraju osvojili naslov. Helwanija je zanimalo mišljenje Shaqa na pitanje tko bi pobijedio da se na vrhuncu svojih karijera sastanu Jordanovi Bullsi i Lakersi koji su predvođeni Bryantom i O'Nealom uzeli tri naslova prvaka zaredom.

Helwani smatra da bi Lakersi slavili u tom duelu, a s njim se istog treba složio i jedan od najdominantnijih centara svih vremena.

"Da, lagano. Jer ja bih uništio Luca Longleyja, Billa Wenningtona, Cartwrighta. Ključni faktor bio bih ja i moja slobodna bacanja. Ali još jedno važno pitanje: je li Phil Jackson naš ili njihov trener?", upitao je Shaq Ariela Helwanija.

gol expired Bjelica se zadnji put obratio navijačima Dinama: Zahvalio je svima osim… divider

"Idemo reći da je njihov jer je s njima uzeo prve naslove."

"U tom bih slučaju pokušao taktikom 'Hack the Shaq' (raditi namjerne prekršaje na O'Nealu). No svejedno bih bio na prosjeku od 28, 29 poena i sve bi ovisilo o mojim bacanjima. Sa mnom je to uvijek 50:50. Ako bih imao dobar dan s bacanjima, pobijedili bismo, ako ne bih, onda bismo izgubili. Volim ove teme što bi bilo kad bi bilo, ali uvjeren sam da bismo ih pobijedili", zaključio je Shaq u razgovoru s Helwanijem.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider