Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ovo će odjeknuti

Legendarni Shaq šokirao prognozom za iduće Olimpijske igre: "Hrvatska može osvojiti zlato"

Shaquille O'Neal izjavio je kako ne vjeruje da će SAD ponovno doći do zlatne medalje na idućim Olimpijskim igrama, a kao kandidate za zlato naveo je i Hrvatsku.

Shaquille O'Neal (Foto: Profimedia)

U razgovoru za njemački BILD, legendarni košarkaš Shaquille O'Neal dotaknuo se prošlih Olimpijskih igara, prekida dominacije SAD-a, a kao jednog od kandidata za zlato na Olimpijskih igrama u Los Angelesu naveo je i Hrvatsku košarkašku reprezentaciju.

"Gledao sam utakmice Svjetskog prvenstva te nisam iznenađen što je Njemačka svladala SAD. Kada sam ja igrao, mi smo bili daleko ispred Europe, ali to se promijenilo i sustigli ste nas. Siguran sam da SAD neće osvojiti zlato na Olimpijskim igrama 2028. u Los Angelesu", izjavio je legendarni košarkaš.

"LeBron James više neće igrati, vjerojatno neće ni Kevin Durant ni Steph Curry. Ne vidim da ovi koji dolaze mogu nastaviti njihovu dominaciju. Europske momčadi su jako dobre. Hrvatska, Srbija i Njemačka, svi oni mogu osvojiti zlato na Olimpijskim igrama", dodao je O'Neal.

"Za mene je on najveći svih vremena"

Za kraj intervjua Shaq je upitan tko je za njega najveći košarkaš svih vremena.

"Rekao bih Michael Jordan, ali moraju se u obzir uzeti različite ere košarke. Kada sam odrastao, Kareem Abdul-Jabbar bio je taj. Kada sam došao na faks, svi su pričali o Magicu Johnsonu i Larryju Birdu.

Pa je Jordan dominirao prije nego što su došli Kobe Bryant i LeBron James. No za mene je Jordan najveći svih vremena", rekao je O'Neal.

Michael Schumacher Procurili šokantni detalji iznude obitelji Schumacher: Oca i sina otkrio zaštitar, evo što su tražili divider

Stadion Stanovi Bivši hrvatski prvoligaš u kritičnoj situaciji: Postali su "beskućnici", nije jasno kako su uopće dobili licenciju za natjecanje divider

Alan Vera Poznati američki sportaš preminuo sa samo 33 godine: Stalo mu je srce divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Sve jasno? ✌️✅️

To ćemo saznati u subotu nešto poslije 20 sati. ⏳️

📸: CROPIX / Tomislav Krišto
Dinamovci, novi vođa je službeno tu! ✅️⚽️
Što vi mislite, tko će pobijediti? 🥊🇧🇷🇫🇷

📸: AFP
Prvi put nakon osam godina imamo priliku vidjeti domaću MMA snagu u UFC-u. Kakav će rezultat ostvariti? 🥊🇭🇷

📸: Tomislav Kristo/CROPIX