Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nema novca za hranu

Potresna priča američkog košarkaša: Nije primio plaću pet mjeseci, nema se kako vratiti kući

Elyjah Williams je otkrio potresnu priču o angažmanu u košarkaškom klubu iz Crne Gore.

Elyjah Williams (Foto: Afp)

Američki košarkaš Elyjah Williams neće po dobrom pamtiti epizodu u crnogorskom klubu Dečići. Ondje je stigao u paketu sa sunarodnjakom Tilmanom, ali vrlo brzo su stvari otišle po zlu.

Čak pet mjeseci nije primio plaću, klupski čelnici su prekinuli svaki kontakt s njim i nema se kako vratiti kući u SAD. O svemu je progovorio za tamošnji RTCG:

"Moja situacija je jako teška. Ovdje sam došao sa sunarodnjakom Tilmanom i nismo odmah dobili novac, ni za treninge nismo imali opremu. Tilman se ozlijedio i predsjednik kluba mu je rekao da ga više neće plaćati po ugovoru.Morao se vratiti kući, a ja sam ostao ovdje. Pet mjeseci nisam primio plaću", otkrio je američki košarkaš, koji je prema ugovoru trebao zarađivati 1100 eura mjesečno, dok je njegov sunarodnjak zarađivao samo 500 eura:

Lovro Majer VIDEO Majerov Rennes demolirao Ajaccio uz dvije asistencije Hrvata divider

"Nisam imao novca za osnovne stvari, čak ni za tenisice. Sad mi ponestaje novca i za hranu, morao sam tražiti 20 eura. Tažio sam objašnjenje od uprave, rekli su mi da će to srediti i da ću se, kad završi sezona, moći vratiti kući. Obećali su mi platiti put, ali još nisu".

Tu nije kraj nevoljama za američkog košarkaša, koji nema novca ni za hranu, a ni smještaj:

"Nisam imao za život, istekao mi je smještaj. Čekam, slao sam poruke predsjedniku kluba, on mi je prvo odgovorio da će mi poslati, ali onda me blokirao. Sad čekam da mi kažu mogu li se vratiti kući, a u posljednja tri dana nema nikakvog odgovora. Ovo je teško, strana država, ne znam jezik, ne znam što ću, a nema novca".

Smještaj su mu pružili prijatelji iz nogometnog kluba Podgorica:

"Pomogli su mi, oni su mi kao obitelj. Ne samo da su mi pomogli, već su me spasili. Ipak sve bi dao da se mogu vratiti kući, naravno da me očekuju, svakog dana se čujem s bakom", zaključio je.

Ako se može suditi prema Instagram storyju američkog košarkaša, čini se da mu je klub dao novac za avionsku kartu, jer se nalazi u Parizu...


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider