Košarka
SPORTOVI
Košarka
mario odradio posao

Portland srušio Dallas u trileru, Hezonja se istaknuo ključnom obranom protiv Dončića

Mario Hezonja bio je na parketu u dramatičnoj završnici i istaknuo se dobrim reakcijama.

Mario Hezonja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Portland Trail Blazersi pobijedili su Dallas Mavericske na gostovanju sa 121:119, a velike zasluge za slavlje u napetoj završnici idu i hrvatskom košarkašu Mariju Hezonji.

Hezonju nije išlo u napadu, zabio je samo četiri koša, ali uhvatio je osam skokova i odlično reagirao u obrani kada je bilo najpotrebnije.

Dallas je imao vodstvo 119:118 i loptu sa strane. Luka Dončić (29 koševa) ubacio je loptu do Kristapsa Porzingisa (32 koša), koji mu je pokušao vratiti loptu. Međutim, Hezonja je sjajno reagirao i izbio mu loptu, pa je uletio i Kent Bazemor, bacio se i loptu odbio skroz na Dallasovu polovicu.

gol expired Dalić uoči odlučujuće utakmice pomilovao igrača koji mu itekako treba divider

Bio je to istek napada pa je Dončiću preostao samo šut sa svoje polovice koji nije ni došao do koša. Portland je tako dobio loptu 35 sekundi prije kraja, a u vodstvo ih je doveo Damian Lillard.

U sljedećem napadu Dončić je baš preko Hezonje pokušao zabiti tricu, ali hrvatski košarkaš dobro ga je omeo i slovenski playmaker promašio je šut. Portland je do kraja dodao koš iz slobodnog bacanja za konačan rezultat.

CJ McCollum predvodio je Blazerse s 35 koševa, dok je Lillard dodao 28, a Rodney Hood 20. Obje momčadi imaju omjer pobjeda i poraza 2:1.

Gol iz vlastite polovice (Foto: Screenshot) Je li ovo ikad ikome uspjelo? Zabili dva gola iz svoje polovice u 90 sekundi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider