Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ipak se vraća

Dalić uoči odlučujuće utakmice pomilovao igrača koji mu itekako treba

Danas će izbornik Dalić objaviti popis reprezentativaca, a na njemu će biti i Duje Ćaleta-Car.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nešto malo manje od tri tjedna ostalo je do odlučujuće utakmice između Hrvatske i Slovačke na Rujevici. Izbornik Zlatko Dalić danas će objaviti popis igrača na koje računa za posljednji susret kvalifikacija te prijateljski susret s Gruzijom tri dana kasnije u Puli.

Kao što je i bilo očekivano, na popisu reprezentacije prvi put nakon lipnja naći će se ime Duje Ćalete-Cara. Stoper Marseillea bio je prekrižen nakon što je odbio ići na Europsko prvenstvo mladih reprezentacija zbog želje da se što bolje pripremi za novu klupsku sezonu.

Dalić ga je dugo držao na ledu, iako je prilično tanak u obrani, ali suspenzije Dejana Lovrena i Domagoja Vide natjerale su izbornika da ipak popusti u ovom slučaju. Treba misliti i na budućnost. Hrvatska nema previše kvalitetnih stopera, a uskoro se bliži kraj ere Vide i Lovrena.

Gol iz vlastite polovice (Foto: Screenshot) Je li ovo ikad ikome uspjelo? Zabili dva gola iz svoje polovice u 90 sekundi divider

No to ne znači da će stoper Marseillea, koji je u nedjelju navečer pregažen u Parizu od PSG-a s čak 4:0, zaigrati od prve minute protv Slovaka. Za mjesto se bori i Dinamov Dino Perić, koji odlično igra u Ligi prvaka, no trebao bi debitirati u odlučujućem susretu Vatrenih pa je izbornik oprezan. Matej Mitrović konkurira za drugo stopersko mjesto, on je već iskusan reprezentativac, no posljednjih se mjeseci bori s ozljedama.

Tu je i Tin Jedvaj, koji je iz Leverkusena prešao u Augsburg baš zbog toga da može igrati na svojoj prirodnoj poziciji središnjeg braniča, ali čini se kako ga Dalić planira ostaviti na poziciji desnog bočnog.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider