Košarka
SPORTOVI
Košarka
Love ili Irving moraju ići

LeBron ga posebno cijeni: Cavsi dovode veliko pojačanje za rušenje Warriorsa?

LeBron ga izrazito cijeni, bio bi odličan dodatak Cavsima, a njegov klub ga se želi riješiti i ponudio ga je Clevelandu. Čeka li nas veliki posao u NBA-u?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cleveland Cavaliersi posrnuli su u finalu protiv supermomčadi Golden State Warriorsa koji su slavili s uvjerljivih 4:1 u pobjedama. Iako su Cavsi u trećoj utakmici izgubili dobivenu utakmicu i propustili zakomplicirati seriju, dojam je da su Warriorsi trenutno na višoj razini, a pogotovo zahvaljujući Kevinu Durantu.

Cavsi nisu mogli zadržati igrača koji je ''uništio NBA ligu'' prelaskom iz Oklahoma City Thunder: Durant je u finalu po utakmici bilježio 35,2 koša uz 8,2 skoka, 5,4 skoka i 1,6 blokada. S obzirom na to da na Istoku još nemaju pravu konkurenciju, Cavsi će se na ljetnoj tržnici vjerojatno fokusirati na dovođenje igrača koji bi im dali povoljniji ''matchup'' za moguće četvrto uzastopno finale protiv Warriorsa.

Jedno takvo pojačanje ponudili su im Indiana Pacersi. Prema pisanju ESPN-a, koji se poziva na svoje mnoge insajderske izvore, Pacersi su stavili u izlog svoju prvu zvijezdu Paula Georgea. George ima još jednu sezonu ugovora, a nakon njegovog isteka ne želi potpisati novi – očekuje se da će 2018. potpisati za Lakerse, klub iz svog rodnog grada, a u međuvremenu bi mogao Cavsima pomoći u napadu na novi naslov prvaka.

Cavsi su spremni ući u pregovore za Georgea iako su svjesni da ga teško mogu zadržati više od jedne sezone. Viceprvaci NBA lige nadaju se tijekom sljedeće sezone nagovoriti Georgea na ostanak, a u međuvremenu bio bi im vrijedan dodatak za napad na naslov.

Dolazak Georgea vjerojatno znači odlazak Lovea

Radi se o jednom od najboljih dvosmjernih igrača lige koji bi mogao usporiti Duranta te istovremeno dati veliki doprinos u napadu. Prošle je sezone bio na prosjecima od 23,7 koševa i 6,6 skokova po utakmici, a s 27 godina tek ulazi u najbolje godine. Georgea posebno cijeni LeBron James koji je s njim često vodio velike bitke u playoff serijama, a to bi mogao biti presudan faktor u ovom poslu.

Nije tajna da je LeBron u Cavsima puno više od glavnog igrača i da se njegova riječ sluša i u vezi pojačanja i trenera. Dolazak Georgea sigurno bio značio odlazak nekog od dvojca Kyrie Irving – Kevin Love, a vjerojatno bi prema Indiani krenuo Love.

Od samog formiranja velike trojke Cavsa Love je najnestabilniji faktor i o njegovom se odlasku već pričalo. Dodatna prednost je što su i Love i George krilni igrači: u slučaju odlaska Irvinga, na poziciji ''jedinice'' ostala bi velika pustoš budući da je njegova zamjena Deron Williams, iako nekad sjajan igrač, u finalu pokazao da više jednostavno nije na potrebnoj razini. Osim toga, Cleveland još dobro pamti LeBronov bijes zbog nedostatka dobrog rezervnog playmakera.

Dolazak Georgea izgleda kao odličan dodatak ovoj momčadi Cavsa. Svi preduvjeti su tu – alfa i omega kluba LeBron ima visoko mišljenje o igraču koji bi bio odličan dodatak za napad na novi naslov, a Pacersi su vjerojatno svega toga svjesni i u Clevelandu su našli idealno tržište za prodaju svoje prve zvijezde.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider