Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ratuje s NBA legendom

Potres u Clevelandu, LeBron "poludio": Ovo mu se nije dogodilo preko 10 godina

Loša forma Clevelanda je prvu zvijezdu kluba LeBrona Jamesa potpuno izbacila iz tračnica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni NBA prvaci Cleveland Cavaliersi su imali mjesec za zaborav koji je kulminirao porazom od Dallas Mavericksa u noći s ponedjeljka na utorak. Tim porazom su pali na omjer 7-8 što je prvi put nakon davne 2006. da je momčad LeBrona Jamesa završila mjesec s negativnim omjerom.

Glavni rivali Golden State Warriorsa su ih pomeli s 35 razlike, ali više bole porazi od puno slabijih momčadi. Posebno se ističe onaj od New Orleans Pelicansa koji su ih porazili bez glavnog igrača Anthonyja Davisa koji predvodi momčad u gotovo svim statističkim kategorijama.

Ta katastrofa je izbacila iz tračnica LeBrona Jamesa koji nakon utakmice nije birao riječi. James smatra da nemaju dovoljno dugu klupu zbog čega „nisu bolja momčad nego prošle sezone, a on će uskoro napuniti 33 godine i nema vremena za čekanje.“ 

LeBron „poludio“ na upravu

„Trebamo je*****g playmakera,“ rekao je bijesni LeBron. Na toj poziciji osim Kyrieja Irvinga, koji je ipak primarno strijelac, imaju samo rookieja Kaya Feldera koji nije ni približno koristan kao Matthew Dellavedova kojeg su Cavsi na ljeto pustili da potpiše za Milwaukee Buckse. Iako je LeBron dan kasnije objavio na Twitteru da nije u svađi s upravom i više je nego jasno da nije zadovoljan kadrovskom politikom kluba.

Osim Feldera, doveli su jedino Mikea Dunleavyja koji je zamijenjen za Kylea Korvera, a pustili su i centra Mozgova. Warriorsi su s druge strane osim Kevina Duranta doveli i Davida Westa, Zazu Pačuliju i JaValea McGeea.

 

Međutim, pitanje je imaju li Cavaliersi uopće opcija na tržištu. Kao potencijalno pojačanje su se spominjali veteran Raymond Felton ili suigrač Darija Šarića T.J. McConnell, a zadnje informacije govore kako Cleveland organizira probu za slobodne igrače među kojima prednjače veterani poput Kirka Hinricha i starog LeBronovog suigrača Marija Chalmersa.

LeBronove izjave pokrenule medijski rat

LeBronov ispad bio je i predmet žestoke rasprave NBA legendi Shaquillea O'Neala i Charlesa Barkleya koji su danas studijski analitičari. Oni su se žestoko posvađali u studiju – na stranu LeBrona je stao Shaq, dok Barkley smatra da traži previše i da već ima dovoljno dobru momčad. Pritom ga je prozvao „cmizdravcem“, a njegov ispad opisao kao "neprikladan".

Ništa čudno s obzirom da LeBron i Barkley ratuju već godinama. LeBron je na meti njegovih kritika gotovo cijelu svoju karijeru, a sada je brutalno uzvratio udarac nakon utakmice s Dallasom.

„On je 'hejter'. Što mu daje kredibilitet, to što radi na televiziji? Neću mu dopustiti da tako blati moje naslijeđe. Nisam nikad bacio nekoga kroz prozor i pljunuo na dijete. Nisam nikad imao neplaćeni dug u Las Vegasu. Cijelu svoju karijeru predstavljam ligu na pravi način, 14 godina nisam imao ni jedan skandal,“ rekao je LeBron.

„Znam da se odavno želi umiroviti, ali ne može. Zaglavio je svaki tjedan u tom studiju,“ dodao je aludirajući na Barkleyjeve kockarske navike zbog kojih se ne može odreći plaće košarkaškog analitičara.

Pred nama su zanimljivi tjedni u NBA ligi – poznati „lajavac“ Barkley će teško prešutjeti žestoke LeBronove kritike, a Cavaliersi imaju manje od mjesec dana da ispune Kraljeve želje. Nakon 23. veljače više nema transfera, a onda su „osuđeni“ na slobodne igrače. Jedan od kandidata je i Lance Stephenson koji je u međusobnim susretima često pokušavao isprovocirati LeBrona, a najpoznatija metoda je bila poznato puhanje u uho.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider