Košarka
SPORTOVI
Košarka
Noć za pamćenje

Utakmicom života srušio prvake unatoč 49 koševa Irvinga i ''triple-doubleu'' Jamesa

New Orleans Pelicansi upisali su pobjedu sezone srušivši aktualne prvake Cleveland Cavalierse sa 124-122.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjeda New Orleansa nad Clevelandom jedno je od većih iznenađenja sezone. Pogotovo kad se tome pridoda da su Pelicansi igrali bez najboljeg igrača Anthonyja Davisa.

Momčad Alvina Gentryja, koja je ukupno na tek 18 pobjeda, protiv Clevelanda ubacila je rekord sezone od 70 poena u prvom poluvremenu. I to bez njihovog All-Star wunderkinda, koji predvodi momčad u poenima, skokovima, blokadama, ukradenima i još mnogo toga.

Junak utakmice bio je njegova zamjena Terrence Jones, iako je nejasno zašto ne igra više uz Davisa, koji je izjednačio rekord karijere zabivši 36 koševa. Jones je vjerojatno odigrao utakmicu života, a pred kraj upisao i ključnu blokadu nad LeBronom Jamesom.

''Samo sam gledao na sat u nadi da ćemo doći do pobjede. Nisam htio imati 36 koševa i izgubiti utakmicu'', rekao je krilni centar New Orleansa.

Clevelandu nisu pomogle ni spektakularne izvedbe Kyriea Irvinga i Jamesa. Irving je imao najefikasniju utakmicu sezone, zabivši čak 49 koševa (35 u drugom poluvremenu) i osam trica, dok je LeBron upisao ''triple-double'' s 26 koševa, 12 asistencija i deset skokova. Međutim, nije bilo dovoljno.

Kod Pelicansa se istaknuo i sjajni Jrue Holiday, koji je ubacio 33 koša, imao deset asistencija, tri ukradene lopte i šest skokova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider