Košarka
SPORTOVI
Košarka
Videointervju s bivšim izbornikom

Neven Spahija za GOL.hr: Kako će izgledati NBA i hrvatska reprezentacija

Novi gost videointervjua na GOL.hr-u bivši je hrvatski izbornik i aktualni pomoćni trener Memphis Grizzliesa Neven Spahija.

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaških stručnjaka Neven Spahija gostovao je u videointervjuu na GOL.hr-u. U prvom dijelu tema razgovora bila je aktualna situacija u NBA-u i hrvatska reprezentacija.

''Kao prvo, naišli smo na nešto na što nitko u ovom trenutku nema odgovor, tako ni mi u NBA-u. Vrijeme će pokazati. Mogu vam kazati da smo svakodnevno u kontaktu, nedavno je bio razgovor Udruženja igrača s Adamom Silverom, nakon toga su isti konferencijski razgovor imali treneri i pomoćni treneri s prvim čovjekom lige'', rekao je u uvodu asistent Memphis Grizzliesa.

Još uvijek nije poznato hoće li se ove sezone i kada vratiti NBA utakmice.

''Odluka sigurno neće biti tijekom svibnja, a možda ni do polovice lipnja. Ova prva faza, koju bih nazvao pilot-program, dozvola je za otvaranje trening-centara u kojima igrači mogu individualno trenirati pod drugim režimima nego što je to bilo dosad i, ono što treba naglasiti, bez svih trenera i pomoćnih trenera iz prvog reda'', izjavio je Spahija za GOL.hr.

U Americi se sve više razgovara o novom kalendaru NBA lige.

''Ideja da NBA liga starta u vrijeme Božića i da se igra u istom formatu, ali u novom kalendaru, pojavila se prije korone. Ona je još prije bila aktualna, ali hoće li zaživjeti ili ne, to ne znam. Vidim da se radi o većim TV pravima i većem financijskom kolaču koji NBA želi u tom terminu'', kazao je hrvatski trener.

gol expired Udar groma koji će biti teško izbjeći: Fenomen je stigao divider

''Ako se ova sezona nastavi, ona se svakako treba nastaviti u dva mjesta, za Istočnu konferenciju govori se o Orlandu, a mi koji smo na Zapadu u Las Vegasu. Nemoguće je u ovom momentu igrati u više gradova. Ionako je komplicirano organizirati jednu utakmicu, mi kad putujemo, idemo s nekih 60 do 70 ljudi. Plus oni koji moraju osiguravati da se ta utakmica organizira po NBA standardima. Svaka utakmica ne bi mogla biti organizirana da nije uključeno 200 ili više ljudi'', dodao je.

Neven Spahija pomno prati i zbivanja vezana za reprezentaciju.

''Prvo moram pohvaliti izbornika Mršića i način na koji je on pristupio tom poslu, entuzijazam, volju i želju da vrati identitet toj reprezentaciji. Da ponovno budemo ono što svi mi mislimo da trebamo biti, a što jako dugi niz godina nismo. Mislim da imamo dobru generaciju igrača, naši najbolji igrači koji igraju u NBA-u odazivaju se u pravilu na sve akcije, tu prvenstveno mislim na Bojana Bogdanovića i Darija Šarića'', objasnio je bivši izbornik te nastavio:

''Međutim, ako se kvalifikacije za OI budu morale odigravati bez njih, mislim da će biti vrlo teško. Mi u ovom momentu u Europi imamo dva igrača koja igraju na najvišem nivou, a to su Ante Tomić i Kruno Simon. S druge strane, Roko Ukić jedini je pravi playmaker već dugo godina. No znamo da se Tomić oprostio od reprezentacije i više se ne pojavljuje na tim okupljanjima.

''To znači da bi Ukić i Simon morali sami, uz ove igrače koje već imamo i koji bi tek trebali stasati, ostvariti plasman. Mislim da bi to moglo biti premalo. Sve reprezentacije imaju igrače u Europi i po domaćim ligama znatno jačim od liga na ovim prostorima, što u krajnjoj liniji pokazuju rezultati Cibone i Zadra u ABA ligi. Iz godine u godinu bore se za opstanak, nikako da razvijemo igrače i to ima svoje zašto. Ukratko, ako neće moći igrati NBA igrači, u tom slučaju nisam optimist'', zaključio je Spahija.

gol expired Rasprava o Jordanu i Bullsima u videointervjuu na GOL.hr-u: ''Kukoč bi trebao biti u Kući slavnih bez da je ikad igrao u NBA-u'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider