Košarka
SPORTOVI
Košarka
luda noć u nba ligi

Babo s 30 poena torpedirao Minnesotu, Golden State izgubio s 48 razlike, drama u Los Angelesu

Noć u NBA ligi bila je prepuna uzbuđenja i velikih ostvarenja pojedinih igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luda noć u NBA ligi! Bojan Bogdanović odveo je Utah Jazz do pobjede u gostima kod Minnesote, Golden State Warriorsi poraženi su s 48 razlike kod Dallasa Luke Dončića, LA Clippersi u punom sastavu pobijedili Boston Celticse nakon produžetka...

Bogdanović je odigrao maestralnu utakmicu za Jazzere i za 36 minuta na parketu upisao 30 poena, četiri skoka i tri asistencije. Utah je slavila 103:95, a Bogdanović je bio najbolji strijelac svoje momčadi. Pogodio je šest od 11 pokušaja za tri poena, odnosno devet od sveukupno 18 šutova iz igre.

gol expired Mourinho skovao plan, dovodi veliku zvijezdu: Gareth Bale vraća se u Tottenham? divider

U Dallasu je Luka Dončić još jednom oduševio košarkaški svijet s novom nevjerojatnom partijom. Mavericksi su pred svojim navijačima ponizili Golden State rezultatom 142:94, a Dončić je za 25 i pol minuta na parketu upisao 35 poena, 10 skokova i 11 asistencija.

Teški porazi u odsustvu Stepha Curryja, Klaya Thompsona, Draymonda Greena i D'Angela Russella nisu novost za Warriorse, ali poraz od gotovo 50 razlike nikako nije nešto što bi mnogi očekivali, pa čak i u takvom krnjem sastavu.

U Los Angelesu igrao se derbi NBA lige u kojem su LA Clippersi pobijedili Boston 107:104 nakon produžetka. Clippersi su prvi put ove sezone imali na raspolaganju puni sastav, pa su isto tako prvi put zajedno na parketu bili Kawhi Leonard i Paul George.

gol expired Rafael Nadal nakon meča sipao komplimente na račun hrvatskog debitanta divider

Njih dvojica kombinirano su zabili 42 poena, a prevaga u susretu bio je Lou Williams, koji je s klupe ubacio 27 poena. Čudesan je bio i Patrick Beverley, razigravač Clippersa, koji je upisao 14 poena, 16 skokova (!?) i sedam asistencija uz dvije blokade.

Boston, koji je vodio 94:87 dvije i pol minute prije kraja susreta, predvodio je Jayson Tatum s 30 poena, dok su u potpunosti podbacili Kemba Walker i Jaylen Brown. Njih dvojica su kombinirano pogodili sedam od 31 pokušaja iz igre...

Za kraj spomenimo i veliko slavlje u Philadelphiji. Ne zbog pobjede protiv očajnih New York Knicksa, već zbog činjenice da je Ben Simmons, 1. pick NBA drafta 2016. godine, pogodio svoju prvu tricu u NBA ligi u 172. utakmici karijere!

Bio je to njegov 18. pokušaj za tri poena ove sezone i tek prvi uspješni. Podsjetimo, u predsezoni je pogodio jednu tricu, koja je također izazvala ludnicu u dvorani Wells Fargo Centera. Nakon ove u službenoj utakmici slavilo se kao da su 76ersi osvojili naslov NBA prvaka.

gol expired Smjena generacija nikad nije bezbolnije napravljena i to je golemi Dalićev uspjeh divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider