Košarka
SPORTOVI
Košarka
Humanitarna akcija

Navijači spašavaju igrača Cavsa: Cijelu plaću potrošio na kazne!

Dahntay Jones rijetko ulazi u igru, ali redovno skuplja kazne.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dahntay Jones je 36-godišnji veteran Cleveland Cavliersa koji većinu utakmica provodi na klupi i ulazi samo kad je utakmica odlučena. Potpisao je uoči playoffa u kojem je zaigrao u sedam od 17 utakmica, skupivši tek nešto više pod pola sata na parketu.

Iako gotovo i ne ulazi u igru, Jones se doveo u opasnost gubitka kompletne zarade od kratkoročnog ugovora s Cavsima. Posljednjeg dana regularne sezone potpisao je na 9.127 dolara, a na kazne zbog tehničkih pogrešaka potrošio je već 9.000 dolara!

Jones je isključen u prvoj utakmici serije protiv Toronta u kojoj je odigrao svega tri minute, a u četvrtoj utakmici protiv Warriorsa zaradio je tehničku nakon svađe s Kevinom Durantom.

Jonesu su u pomoć priskočili navijači Cavsa koji su organizirali crowdfunding kampanju s ciljem prikupljanja novca za kazne. Prošle sezone također je potpisao za Cleveland uoči playoffa i skupio nekoliko kazni, a račun je podmirio LeBron James.

''Mi, navijači Cleveland Cavaliersa, možemo sjediti i čekati Jonesa da dobije kaznu i Kralja Jamesa da ga izvuče. Ili možemo biti proaktivni i unaprijed dati Dahntayju do znanja koje prekršaje može ili ne može napraviti ovisno o novcu kojeg skupimo. Razmislite o ovome kao plaćanju kazni unaprijed. Donirajte ako želite i možete. Na kraju dana dužni smo Dahntayju Jonesu, gradu Clevelandu i Cavaliersima, moramo napraviti sve što možemo da obranimo domaći teren'', stoji u opisu kampanje.

Cavaliersi su u četvrtoj utakmici furioznom utakmicom slavili protiv Warriorsa i produžili seriju, a nakon što su prošle sezone preokrenuli 3-1 nadaju se novom čudu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider