Košarka
SPORTOVI
Košarka
Momentum je na strani Cavsa

Sve je isto k'o i lani: Je li Cleveland pronašao protuotrov za Warriorse?

Mnogi su vjerovali da su Warriorsi pobjedom u trećoj utakmici finala slomili prvake iz Clevelanda, no Cavsi su monstruoznom utakmicom produljili seriju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije točno godinu dana Golden State Warriorsi slavili su u Clevelandu i poveli s 3:1 u finalu NBA lige. Devet dana kasnije, Cavsi su na parketu Oracle Arene proslavili povijesni naslov prvaka NBA lige. Manje od godinu dana kasnije Golden State ponovno vodi 3:1 nakon dvije utakmice u Clevelandu i serija se seli u Oakland.

Vjerojatno manje od 5 posto ljudi vjeruje da Cleveland može napraviti još veće čudo od onog lani, kada je postao prva momčad u povijesti NBA lige koja je u finalu okrenula zaostatak 3:1. Sada bi trebao slaviti u četiri utakmice zaredom, no jednu je od te četiri već dobio.

Ista situacija 364 dana kasnije!

U noći s petka na subotu Cavsi su razbili Warriorse i izbjegli "metlu" u finalu. Mnogi su mišljenja da je to krajnji domet Cavaliersa protiv monstruozne momčadi koju je pojačao Kevin Durant, no Warriorsima sigurno u ušima još odzvanja prošlogodišnji poraz.

Sve je bilo gotovo isto, osim što su tada Warriorsi dobili četvrtu utakmicu, a ove godine treću. Isto tako u petoj utakmici će igrati Draymond Green, iako je bio nadomak isključenju u četvrtoj utakmici, odnosno suspenziji za petu.

Cavsi su konačno proradili na svim cilindrima, te su pronašli način da zaustave Stepha Curryja i Klayja Thompsona. Utakmica u Oaklandu, koja je na rasporedu s ponedjeljka na utorak, bit će sigurno drugačija, a igrači Stevea Kerra bit će maksimalno oprezni da se ne ponovi lanjska peta utakmica koja je otišla na stranu Cavsa.

Za razliku od prošle sezone, kada je Cleveland izgubio četvrtu utakmicu i otišao na petu u Oaklandu, ove je sezone momentum na strani njegovih igrača. Proradili su Kyrie Irving i Kevin Love, te su se priključili J.R. Smith i Tristan Thompson.

Jesu li Warriorsi uzdrmani?

Kada bi Cavsi kojim slučajem slavili u Oaklandu i vratili seriju u Cleveland, pitanje konačnog pobjednika bi ponovno bilo otvoreno. S obzirom na scenarij iz prošle sezone, ništa nije nemoguće.

LeBron James i društvo zaigrali su intenzivniju i agresivniju košarku u odnosu na sve tri prve utakmice finala i upravo je to jedan od razloga zbog čega su zakazali Curry i Thompson (kombinirani šut 8-24). Bilo je i nekoliko verbalnih te fizičkih obračuna, pa čak i između dvojice najboljih igrača današnjice - LeBrona Jamesa i Kevin Duranta.

Isti recept Cavsi moraju primjeniti i u petoj utakmici, te se nadati da će trice pljuštati kao i u četvrtoj utakmici, kada je ušlo rekordnih 24.

Početak utakmice u Oracle Areni dat će nam odgovor na ključno pitanje: Jesu li Warriorsi uzdrmani i u nokdaunu nakon PRVOG poraza u doigravanju ove sezone? Mogu li Cavaliersi na krilima možda i najboljeg izdanja otkako je ova momčad na okupu slaviti na najtežem gostovanju u ligi i dodatno produljiti seriju? Prošla sezona nam je pokazala i dokazala da se čuda događaju...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider