Košarka
SPORTOVI
Košarka
Torpediranje tricama

VIDEO Golden State nadomak titule: Briljantni Curry potopio Cavse!

U četvrtoj utakmici velikog finala dogodio se prvi 'break'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtoj utakmici NBA finala Golden State Warriorsi su u gostima pobijedili Cleveland Cavalierse 108:97 i u seriji do četiri pobjede poveli 3:1. Učinili su to na način da su srušili dva velika NBA rekorda - postigli su 17 trica (najviše ikad u jednoj finalnoj utakmici), ova pobjeda im je ukupno 88. u sezoni (osnovni dio plus doigravanje) čime su nadmašili i Jordanove Chicago Bullse iz 1995./1996.

Najzaslužniji za trijumf Warriorsa bio je Stephen Curry koji je ubacio sedam trica i zaustavio se na brojci od 38 koševa.

Na poluvremenu je Cleveland imao prednost (55:50), ali Cavsi su treću i četvrtu četvrtinu odigrali nedovoljno dobro za Golden State koji je u tim periodima postigao po 29 koševa (ukupno 58 naspram Clevelandova 42).

Pored sjajnog Curryja, koji je osim 38 koševa upisao i šest asistencija, pet skokova te dvije osvojene lopte, prvo ime u redovima Golden Statea bio je Klay Thompson (25 koševa, četiri skoka). Veliki doprinos pobjedi dali su i Harrison Barnes (14 koševa, osam skokova), Draymond Green (devet koševa, 12 skokova, četiri asistencije) te Andre Igoudala (10 koševa, sedam asistencija, šest skokova).

Irving i James ne mogu sami

Prvo ime Clevelanda bio je Kyrie Irving s 34 koša te po četiri skoka i asistencije, LeBron James je ubacio 25 uz 13 skokova i devet asista. Njih dvojica jedini su bili na nivou potrebnom za dobiti Golden State, ali nisu imali pravu pomoć suigrača među kojima je najviše razočarao Kevin Love sa samo 11 koševa.

Peta utakmica igra se u noći s ponedjeljka na utorak u 3:00 po našem vremenu, a ako Golden State pobijedi obranit će naslov prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider